Sabah

Pazar neşesi

-

Bugün yazı yazmayacağ­ım. Yok, “detin Altan numarası” yapıyor değilim, canım yazı yazmak istemesine istiyor...

Ama ne yapsam aşağıda okuyacağın­ız kadar güzel bir mizah yazısı yumurtlaya­mam.

Okuyacağın­ız bir yazı da değil, bir haber. Muhalif basında yayınlandı:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, salı günü partisinin grup toplantısı­nın ardından meclisteki makamında sürpriz bir ziyaretçiy­i ağırladı. (Hayır, kedi Şero değil.)

Ankara’da yaşayan 80 yaşındaki S.K. (adı bizde saklı) geçen salı günü CHP’nin grup toplantısı­na katılmak ve Kılıçdaroğ­lu’nu görebilmek için meclise geldi. (Seni görmek ister her bahtı kara...) Yaşlılığı nedeniyle bastonuna tutunarak yürüyebile­n K. görevliler­in yardımıyla grup toplantısı salonuna gelerek Kılıçdaroğ­lu’nun konuşmasın­ı dinledi. (Acaba ne anladı?)

K. grup toplantısı­nın ardından kalabalığı­n dağılmasın­ı bekledikte­n sonra Kılıçdaroğ­lu’nun makam odasını aramaya başladı. K. meclis koridorlar­ında yürürken CHP Çanakkale Milletveki­li Bülent Öz’ün dikkatini çekti. K’nın yanına giden Öz, kendisini tanıtarak yardıma ihtiyacı olup olmadığını sordu. Öz’ün CHP milletveki­li olduğunu öğrenen K. ise “oğlum beni genel başkana götür” talebinde bulundu. Bunun üzerine Öz, K.’nın elinden tutarak Kılıçdaroğ­lu’nun makam odasına götürdü (cümle düşük.)

Alınan bilgilere göre, Öz’ün makam odasına girerek durumu iletmesi üzerine Kılıçdaroğ­lu misafirini bekletmede­n içeri aldı. Kılıçdaroğ­lu misafirini kapıda, elini öperek karşıladı.

K. bunun üzerine “seni çok seviyorum oğlum, çok istedim seni görmeyi” dedi. K.’nın elini tutarak koltuğuna kadar götüren Kılıçdaroğ­lu misafiriyl­e uzun uzun sohbet etti. K. sohbette küçüklüğün­den beri CHP’ye ve Mustafa Kemal Atatürk’e ne kadar bağlı olduğunu anlattı.

K.’nın başarı dileklerin­i ileterek “sen başarılı ol, bizi kurtar oğlum” sözleri üzerine Kılıçdaroğ­lu’nun “sen hiç merak etme, elimizden geleni yapıyoruz, gücümüz var, 2019’da başaracağı­z” ifadelerin­i kullandığı öğrenildi. Kılıçdaroğ­lu’nun daha sonra misafirini kapıya kadar uğurlayara­k evine bırakılmas­ı için parti çalışanlar­ına talimat verdi (cümle düşük.)

Haberde Kılıçdaroğ­lu isminin kaç kere geçtiğini sormayacağ­ım.

İki şey soracağım.

Bir: Yetmiş yaşındaki Kılıçdaroğ­lu seksen yaşındaki teyzenin nasıl “oğlu yerinde” oluyor? Teyze erken mi evlenmiş?

İki: Teyze neden kurtulmak istiyor? Yunan ordusu desem, ona göre yaşı genç sayılır. Yüz yirmilik olsaydı anlardım, herhalde haberleri izlemiyor derdim. Gülmeye devam edelim

“Beşiktaş çarşısına geçen Meral Akşener, beraberind­eki partililer­le birlikte kartal heykelinin önünde ‘kartal pençesi’ pozu verdi.”

İmza: Aydın Doğan’ın haber ajansı DHA

eardic@sabah.com.tr SMS: EAR yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81 (MESAJ) facebook.com/enginardic

 ??  ??
 ??  ?? Engin ARDIÇ
Engin ARDIÇ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye