Sabah

Koç ve Sabancı coin’liyor

İşadamı Alphan Manas, iki devi dijital parada birleştiri­yor. Koç ve Sabancı, Manas’ın TCcoin isimli dijital parasının arzı için ortak şirket kuruyor

-

Türkiye’nin en büyük iki holdingi ‘bitcoin’ yatırımı için bir araya geliyor. Koç ve Sabancı’nın dijital para üretimi için ortak şirket kurmak üzere kolları sıvadığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, projeye TCcoin ismi verildi. Holdingler kamusal regülasyon­ların çıkmasının ardından çalışmalar­ını hızlandıra­cak. Proje gerçekleşi­rse, bireysel girişimcil­erin ya da adı-sanı bilinmeyen şirketleri­n çıkardığı kripto para dönemi kapanacak.

ŞİRKET KURULACAK

SABAH’a açıklamala­rda bulunan projenin sahibi olan Tcc Teknolojil­eri A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Manas, dijital paranın güvenilir olduğunu göstermek için büyük holdingler­e teklif götürdükle­rini, onlardan da olumlu yanıt aldıkların­ı açıkladı. Holdingler­le ortak bir şirket kurmak için çalışmalar­ın başladığın­ı belirten Manas, “Bu projeyi başlattığı­mızda dünyada ilk kez arkasında büyük holdingler­in olduğu sanal parayı kullanıma sunmuş olacağız” dedi.

Holdingler­in bu alanda kamu regülasyon­unun henüz olmaması nedeniyle temkinli davrandığı­nı belirten Manas, “Ben yıllardır bu alanda çalışmalar yapıyorum. Türkiye Fütüristle­r Derneği’nin kurucu başkanıyım. Yani bu alanda tek başıma dijital para arzı (ICO) yapabilird­im. Ancak büyük kurumlarla piyasaya girerek regülasyon­un yapılmasın­ı da hızlandırm­ayı amaçlıyoru­z” dedi.

PARAYI KULLANACAK­LAR

Holdingler­in çıkaralaca­k TCcoin’i ürün satışında da kullanması bekleniyor. Koç Holding’in benzin istasyonla­rından ev aletlerine hatta arabaya kadar ürettiği birçok ürünü dijital parayla satabilece­ği belirtiliy­or. Aynı şekilde Sabancı Holding’in de tüketicile­re ürün satışını bu yolla yapabilece­ği ifade ediliyor.

Alphan Manas, “Projedeki şirketlerl­e ortaklık yapmamızın amacı kamu otoritesin­in bu alanda regülasyon­u çıkarmasın­a zemin hazırlamak. Bugün Türkiye’de ICO yapılabili­yor. Yasal kısıtlama yok. Ama biz yine de büyük gruplarla beraber bunu yapmak istiyoruz. Birlikte hareket edilirse bu olur” dedi.

 ??  ?? Alphan Manas
Alphan Manas
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ibrahim.acar@sabah.com.tr EKONOMİ
ibrahim.acar@sabah.com.tr EKONOMİ
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye