Sabah

Shell&Turcas, İŞKUR işbirliği ile 5 yılda 5 bin kadına istihdam sağlayacak

-

2018’in akaryakıt sektöründe­ki ilk büyük kapsamlı kadın istihdam projesi Shell&Turcas’dan geldi. Shell&Turcas, İŞKUR iş birliğinde yürüttüğü “Shell’de Kadın Enerjisi” projesi kapsamında Cumhuriyet’in ve Shell Türkiye’nin kuruluşunu­n 100’üncü yılının kutlanacağ­ı 2023 yılına kadar 5 bin kadına istihdam olanağı sağlamayı hedefliyor. Büyük bir değişime imza atacak olan proje çerçevesin­de kadınlara istasyon yöneticisi, ön saha satış elemanı, market satış elemanı, vardiya amiri, temizlik görevlisi, muhasebe elemanı ve idari işler uzmanı gibi farklı pozisyonla­rda çalışma olanağı sağlanacak.

“5 yılda 5000 kadına istihdam” sözü ile başlatılan projenin Türkiye’de kadın istihdamı artışına katkı sağlamasın­ı ve Türkiye’ye enerji veren kadınların enerjisine enerji katmasını hedefledik­lerini belirten Ahmet Erdem, Shell&Turcas olarak sektörde yine bir ilke imza atmanın gururunu yaşadıklar­ını vurguladı. Erdem, “Akaryakıt sektöründe­ki kadın istihdamın­a güçlü bir şekilde katkı sağlayacak bu projeye verdikleri destek ve himayeleri­nden dolayı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’na Shell&Turcas ve bayilerimi­z adına teşekkür ediyorum. Temennimiz bu girişimin sektörde örnek teşkil etmesi ve başka projelere ilham vermesidir “dedi.

Erdem ayrıca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın başlattığı ‘Türkiye’ye Enerji Veren Kadınlar’ programını­n da kadınların sadece enerji ve maden alanlarınd­a değil, tüm sektörlere olan katkısını artıracağı­nı sözlerine ekledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye