Sabah

‘Balık hali’nde umut sömürüsü

SABAH, umut taciri insan kaçakçılar­ı tarafından paraları alınarak dolandırıl­an ve tuzağa düşürülen kaçakların izlerini sürdü ve yaşam alanlarına girdi

- EmIr SOMER /

İstanbul Emniyeti Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik ekipleri, o yaşam alanlarınd­an birisi olan Kumkapı’daki eski Balık Hali’ne geçen gün baskın yaptı. Pakistanlı 14 kaçağı buldu.

Metruk binaya dönüşen halin çatısındak­i gizli bölümde saklanan ve umutla Avrupa’ya çıkacaklar­ı yolculuğu hayal eden kaçaklar, tacirlerde­n kurtarıldı.

SOĞUK, AÇLIK VE UMUT

Çöplüğü andıran eski Balık Hali’nde yapılan aramalarda uyuşturucu ve diğer maddelerin kullanımın­a yarayan bazı malzemeler bulundu.

Üşüdükleri ve aç oldukları gözlenen kaçaklar, insan tacirleri tarafından metruk binalara yerleştiri­ldiklerini ve botlarla götürülmey­i bekledikle­rini söyledi. Kaçaklar sınırdışı edilecek.

Diğer taraftan ekipler, İstanbul Boğazı’ndaki bazı teknelere, balıkçı barınaklar­ına ve sahil hattındaki diğer metruk binalara da baskın düzenledi.

Aramalara hassas burunlu dedektör köpekleri de katıldı. Balıkçı barınaklar­ına ve balıkçı teknelerin­e yönelik trol denetimi yapıldı.

Kullanımı yasak olan ve kepçelerle kamyonlara yüklenen malzemeler­e el kondu; yasak av malzemeler­i çıkan teknelerin sahiplerin­e ceza kesildi. 158 kişi kontrolden geçirildi. Operasyond­a teknelerde­n denize bırakılan trol takımları dalgıç polisler tarafından çekicilere bağlanarak denizden çıkarıldı.

Yapılan aramalarda bulunan 30 adet trol takımına el kondu.

6$%$+

 ??  ?? SA%AH
SA%AH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye