Sabah

Dünyaya yelken açıyor Miller +olding, Çanakkale’yi dünya denizlerin­de temsil ediyor. Miller +olding Yönetim Kurulu Başkanı Mert Mildon, “Bu topraklara layık olmaya çalışıyoru­z. Yeni yatırımlar­la yolumuza devam edeceğiz” dedi

-

Çanakkale’de başlayan yolculuğun­da yarım asrı geride bırakan Miller Holding, doğduğu ve yatırımlar­ını devam ettirdiği toprakları dünyada gururla temsil ediyor. 1967 yılında Çanakkale’de kurulan ve 50’inci yılını geride bırakan Miller Holding, denizcilik başta olmak üzere inşaat, akaryakıt, otomotiv, enerji, gıda ve havacılık sektörleri­nde faaliyet gösteriyor. 2016 yılı kurumlar vergisi rekortmenl­eri sıralaması­nda Çanakkale’de ilk 5’e giren Miller Holding, şimdilik denizcilik ve inşaat sektörleri­ndeki yatırımlar­ıyla Çanakkale’nin adını dünyada duyuruyor. Miller Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mert Mildon, “Çanakkale’nin bağrında doğan bir şirket olarak, 50 yıldır olduğu gibi bundan sonra da bu topraklara layık olmaya çalışacağı­z. Dünya denizlerin­de Türk bayraklı gemilerimi­zle bayrağımız­ın, ‘Leader Çanakkale’ ve ‘Diamond Çanakkale’ gemilerimi­zin isimleriyl­e Çanakkale’nin adını gururla duyurmaya devam ediyoruz” dedi.

6(1(*$/’( Ç,.$50$

Miller Holding’in 1967 yılında Çanakkale’de bir aile şirketi olarak doğduğunu ifade eden Mildon, “Babam rahmetli Turhan Mildon, Holdingimi­zin kurucusu ve aynı zamanda bizi biz yapan değerleri felsefemiz haline getiren isim. Miller Holding’in başlangıcı­nda otomotiv ve akaryakıt sektörleri var. Sonraki yıllarda denizcilik, araç kiralama, kara lojistik, inşaat sektörleri­ne yaptığımız yatırımlar, 500’ü aşkın çalışma arkadaşımı­z ve 300 milyon liralık ciroya sahip şirketleri­mizle, her geçen gün büyüyoruz. 50’inci yılımızla birlikte açılım yaparak inşaat sektöründe Afrika pazarına girdik. Bugün Çanakkale’den 7 bin kilometre uzakta Senegal’de hal ve tır parkı projemizi gerçekleşt­iriyoruz. Çanakkale merkezli bir şirket olarak, başta denizcilik şirketimiz olmak üzere yurtdışınd­a yaptığı dış ticaret ve inşaat yatırımlar­ımızı buradan yönetiyoru­z. Çanakkale ekonomisin­e ihracat kaydı yazıyoruz. Bundan sonraki yatırımlar­ımızı da aynı anlayışla yapacağız” diye konuştu.

Şirket yönetimind­e kardeşi Can Mildon ile beraber ikinci kuşak oldukların­ı ifade eden Mildon, “Bir amacımız var... Bu da, doğduğumuz topraklara güzel bir miras bırakmak. İddialı projelerle yolumuza devam edeceğiz. Senegal’de iki dev yatırım projesinde imzamız var. Hal ve lojistik merkezi projeleri... Hedefimiz bununla sınırla değil. Senegal, Miller Holding için Afrika’ya açılan bir kapı. Bu kapıdan bütün birikimimi­zi, tecrübemiz­i ve kalitemizi akıtıp Afrika kıtasında kalıcı işlere imza atmak istiyoruz. Cumhurbaşk­anı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Afrika ziyareti ile başlayan yeni süreç Türk firmaları olarak bize de güven ve güç verecektir. Senegal’den sonra diğer Afrika ülkelerind­e yatırımlar­a devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye