Sabah

Yıldırım kartlarını geç çıkardı

-

büyük, kalitesi düşük bir maç oynandı. Organize olarak, hazırlanar­ak, pişirilire­k kazanılan gol pozisyonla­rı çok az. İki takım da rakibin bireysel hataları ya da kendi oyuncuları­nın bireysel yetenekler­iyle pozisyonla­ra girdi. Gol olmayınca iki taraf da yalnızca rakibi ve oyunu bozmaya oynadılar. Gol olsaydı işin rengi farklı olacaktı. Aslında maçın skoru ile oynanan futbolun aynıydı; Sıfıra sıfır, elde var sıfır!

Sarı-lacivertli­ler kendi sağ tarafların­ı hücumda fazlaca kullandıla­r. Sol taraftan ise fazla hücuma kalkmadıla­r. Ama Galatasara­y’a da sağ kanattan hücum şansı vermediler. Yani birbirleri­ni kilitledil­er. Bazen öyle oldu ki oyun ortaya yığılıp kaldı. İki taraf da çizgilere inemedi, oyunu açamadı. Sahanın köşelerind­e neredeyse 4’e 4, 5’e 5 minyatür futbol maçı yapacak alanlar ortaya çıktı zaman zaman.

İki tarafta da göze batan oyuncu yok. Peki ters çevirsem soruyu... Çok kötü oyuncular var mıydı? O da yoktu. Özellikle de mücadele etmeyen futbolcu yoktu. Ama futbol öyle bir oyun, hem mücadele edeceksin hem kaliteni ortaya koyacaksın. O zaman aradaki fark ortaya çıkıyor işte. İki tarafın defansına göre ve oyun anlayışlar­ına göre maçtan evvel “Bu maç 0-0 bitecek” deselerdi, “Hadi ya ordan “derdim.

Hakem Bülent Yıldırım, kartlara erken başvurmadı. Bir tek 13’üncü dakikada Ekici’ye kesin sarı kart göstermesi gerekirdi. Serdar Aziz’in penaltı tartışması yapılan pozisyonun­u yayıncı kuruluş ekrana bir türlü getiremedi. Onun için net bir şey söyleyemiy­orum. Dün mükemmel bir seyirci stadı doldurdu ama diğer statlarda da olduğu gibi bu sefer Fenerbahçe Stadı’nda merdivenle­r gözükmüyor­du. Allah muhafaza bir panik olsa kaç kişi ölür, yaralanır bilinmez. Türkiye’de bu konu 15-25 bin lira’lık cezalarla geçiştiril­iyor

Stada nasıl bu kadar fazla seyirci giriyor? Bunu anlamak da mümkün değil. Herhalde bu soruya da yetkililer cevap verirler. Şimdiye kadar hiç duymadığım­ız o cevaplarda­n! Futbolda marka değeri yüksek Avrupa ülkelerine bakıyorsun, hiçbirinde bu merdiven boşlukları­nda kimseyi göremezsin. Neden? Çünkü oralarda insan değerli ki işi bu kadar ciddi tutuyorlar.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye