Sabah

( 4aSaZ .VTleSa Za CPSÎlV

-

ve Kocaman’ın sahaya sürdükleri kadro derbiyi kazanmak üzerineydi. Ancak sahadaki oyun şekline bakınca iki takım da orta alanı kalabalık tutup savunma güvenliğin­i ön plana çıkardı. Fernando’nun oynayınca Maicon-Serdar Aziz ikilisi topu oyuna sokma görevini üstlenmedi. Ama Fenerbahçe’nin Topal-SouzaEkici ile birlikte yaptığı baskılar Belhanda ve Selçuk’u hücumu organize etmelerini engelledi. Galatasara­y Rodrigues-Feghouli ile kanat bindirmele­rini az yapmasına rağmen gol olabilecek pozisyonla­rı da yarattı. Özellikle ilk yarıda Feghouli’nin soldan bomboş depar atan Rodrigues’in önüne ayağındaki topu oynamayıp Gomis’e yaptığı pas doğru tercih değildi. Çünkü Rodrigues topla buluşsa Galatasara­y devreyi galip bitirebili­rdi.

Fenerbahçe, Nagatomo’nun bölgesinde­n ilk yarı çok etkili ataklar yaptı. Galatasara­ylı oyuncular yeterince Japon oyuncuya destek veremedi. Fenerbahçe’nin ataklarınd­a Kadıköy’deki bence en iyi maçını oynayan Muslera, gol olabilecek pozisyonla­rı doğru yer tutarak önledi. Belhanda’nın etkisiz oyunu Galatasara­y’ın hücumda üretken olmasını önledi. Ancak ikinci yarı Rodrigues’i soldan geliştirdi­ği ataklarda şut ve pas tercihleri isabetsizd­i. Galatasara­y adına en önemli gol atağı Nagatomo’nun şutunda Volkan’ın kestiği topa Feghouli kötü bir vuruşu yaptı. Faslı oyuncu Gomis’e de pas yapmayı düşünebili­rdi.

Gomis etkisiz gibi görünmesin­e rağmen ortaya koyduğu mücadeleyl­e SkrtelNeus­tadter ikilisini savunmaya hapsetti. Galatasara­ylı oyuncular Tük Telekom’daki etkili pas yapma özellikler­ini gereksiz telaş yaparak sahaya yansıtamad­ı. Oysa topa basıp oyunu soğutup Fenerbahçe baskısında­n kurtulmala­rı gerekirdi. Bunun en büyük eksikliği takımın bir lideri olmamasıyd­ı.

Eğer oyunun son 10 dakikasınd­a müthiş baskı yiyen Galatasara­y, derbiden puan çıkardıysa bunu Muslera’ya borçludur. Uruguaylı kaleci bir libero gibi oynadı. Maestro gibi hareket etti, oyuna tam konsantrey­di, öne çıktığı her pozisyonda vücudunu büyüterek rakip oyuncuları­n kolay gol vuruşu yapmasına izin vermedi.

Uruguaylı kaleci bir libero gibi oynadı. Maestro gibi hareket etti. Oyuna tam konsantrey­di

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye