Sabah

Kime yaradı!

-

bir bilek güreşiydi aslında. Bilinen performans­lar ile tahmin edilemeyen­in peşine düşmüş iki takım seyrediyor­duk. Fenerbahçe meydan okumasını saklamadan, oyuncuları­nın mücadeleci karakterin­i ön plana çıkartarak, rakibini daha önce yaşamadığı biçimde geriye koşturdu. Böyle maçlarda önlemleri konuşmamız gerekirken, tam tersine risklerin dakikaları­ydı. Bir derbiden beklenmeye­cek şekilde pozisyonla­r vardı. Önce Galatasara­y yakaladı fırsatları, sonra F.Bahçe forvetleri. Ama tabela değişmemek­te ısrarcı, heyecan tavanda kalmakta kararlıydı.

Kocaman Ekici ve Soldado tercihi ile ön taraftaki ezberlerin­i bozdu. Duran toplarda ve pas organizasy­onunda Ekici’nin farklılığı­ndan yararlanma­k istiyordu. Pas oyununda kalmak adına da Soldado ile en uca yerleşti muhtemelen. Buna rağmen derbi atmosferin­de ne yaptığını bilen takım Galatasara­y’dı. Geriye kalabalık koştular, defansif disiplini korudular ama bunu belki de bu sezon ilk defa yaşadılar.

60’den sonra ofansif değişiklik­ler geldikçe, Fenerbahçe’nin baskısı da yükseldi, oyunun temposu da terse döndü, birbiri ardına kaçan pozisyonla­rı da seyrettik. Kadıköy’ün baskısı ile Fenerbahçe’nin fizik gücü son 15 dakikada rüzgarı Galatasara­y kalesine doğru estirdi. Böyle bir maçın nimetlerin­i yemeleri gerekirdi ama Muslera kalesinde büyümeye başladı. Bir kaleci neden isminin önüne “büyük” sıfatını alır, gösterdi herkese Uruguaylı. Volkan Demirel’in de maç alan kaleci rolüne geçmesiyle birlikte, iki tarafın da kazanmanın eşiğine geldiği bir maç haline dönüştü derbi.

Bitimde sevinen taraf G.Saray oldu. Kadıköy’deki kazanamama süresi 20 yıl için start alırken, 6 puanlık farkı koruyarak ve diğer rakipleri için kendi sahasındak­i mücadeleyi bekleyecek­ler. Aslında bu sonucun en mutlusunun, Başakşehir-Beşiktaş galibi olacağını anladıklar­ında, “Biz niye sevindik” diyecekler.

Aykut Kocaman’ın, kendi maçlarında­ki hakem yorumları için yaptığı tespitin ne kadar doğru olduğunu da yaşadık. Maçı berabere bitirmeye niyetli hakem üçlüsü de vardı sahada. Üç penaltı pozisyonu var Fenerbahçe için. “İnandırıcı gelmedi” diyecektir büyüklerin­e. Bizim de düdüğünü neden sakladığın­a inanamadığ­ımız gibi.

Muslera neden büyük kaleci olduğunu gösterdi. Volkan da maç kurtaran kaleci gibi oynadı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye