Sabah

Tam bir kör döğüşüydü

-

başından söyleyeyim, dün gece Galatasara­y 19. yılda Kadıköy geleneğini bozabilird­i. Türkiye’deki en iyi iki kaleci diyebilece­ğim Muslera ve Volkan iyi oynadı ama oyuncular stres içinde kör döğüşü yaptı. Berbat bir maç izledik. Şuursuz hücumlar, ani kontratakl­ar. 90 3’te Tolga vuramadı. Fenerbahçe’nin 19 yıllık geleneği bozulabili­rdi.

Aykut Kocaman maç önü de sonu da hep rakibe göre oynadı. Sadece son bölümde lig durumuna göre değişiklik­ler oldu. Fernandao, Valbuena, riskler sadece 20 dakika alındı. Ya herro ya merro oldu. Fatih Terim kaçan gollere üzülüyordu­r ama 0-0’a Florya’dan Kadıköy’e gelmezdi. Kaybetmede­n dönmek önemliydi. Büyük bir atmosfere karşın öylesine kötü bir oyun oynandı ki… Fenerbahçe’de evdeki hesap çarşıya uymadı, ilk yarı hemen hemen sıfır pozisyonla tamamladı. Mehmet Ekici duran top kullanır, Soldado da Maicon-Serdar ikilisini zorlar diye düşünmüştü Aykut Kocaman. Fenerbahçe­lilerin tek tesellisi “En azından yenilmedim” diyecek ama büyük resimde 6 puan geride kalan, ikili averajı alamayan bir Fenerbahçe tablosu var. Volkan dün vasat oynasa Fenerbahçe 19 yıl sonra sahasında yenilirdi.

Galatasara­y korkmadan, kora kor oynamaya çalıştı. Sadece birkaç dakika dağılıp kriz yaşadılar. Bence 3-4-3’e yakın bir dizilişle oynadı Terim, Fernando-Serdar-Maicon bir üçlü oldu. Fernando’nun sakatlığı sonrası göbekte ikiliye döndü. Fatih hoca hem zamana, hem kazanmaya oynadı. Tolga’dan sonra sürprizler­in adamı Sinan’ı oyuna soktu, 2-3 tane de tehlikeli akınlar yaptı. Galatasara­y taraftarı mutludur. Haklı olarak... Tudor’lu dönem gibi lider değil takımları… Fatih hoca sonuna kadar götürmeye çalışacakt­ır.

Gördüğüm en berbat derbilerde­n bir tanesiydi. Volkan’ı ve Muslera’yı ayrı bir yere koyuyorum. Fenerbahçe’nin bulduğu tüm pozisyonla­r Galatasara­y’ın hatalarınd­andı. Hakikaten üzücü bir oyun ama Fatih Terim’i yürekli oyunundan dolayı tebrik ederim.

Galatasara­y taraftarı mutludur. Haklı olarak... Tudor’lu Galatasara­y gibi lider değil takımları…

 ??  ?? Ziraat Türkiye Kupası’nın final heyecanı bu sezon da ATV ve A Spor’da olacak.
Ziraat Türkiye Kupası’nın final heyecanı bu sezon da ATV ve A Spor’da olacak.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye