Sabah

Teröristle­re kaçacak tek delik kalmadı

TSK, Afrin’de hastane vurulduğu iftirasını görüntüler­le çürüttü. Açıklamada, “Terör örgütü hastane ve diğer binaları yakıp yıkarak bu olayları TSK’nın yaptığı algısını yaratmaya çalışıyor” denildi

-

AFRİN’DE kuşatma tamamlandı. Batı ve doğudan gelen birlikler kuzeyde buluştu. TSK ve ÖSO birlikleri, Afrin merkezine 750 metrede operasyon emri bekliyor. Kırsalda 12 köy daha terörden temizlendi.

Mehmetçiği­n büyük titizlikle ve başarıyla yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtı’na gölge düşürmek için her türlü kara propaganda­ya başvuran PKK’lı teröristle­r, dün de TSK’nın bir hastaneyi bombaladığ­ı yalanını ortaya attı. TSK’dan bu habere ilişkin yalanlama ise gecikmedi. Genelkurma­y, Afrin Hastanesi’nin dün sabah 09.43’te kaydedilen görüntüler­ini ve 09.50’de çekilen fotoğrafla­rını paylaşılar­ak iftirayı çürüttü.

‘AMAdLARI AL*I <ARATMAK’

Genelkurma­y Başkanlığı yaptığı açıklamada şöyle denildi: “Afrin kent merkezinde teröristle­r tarafından bina, tesis ve araçların yakılıp yıkıldığı, bunların içerisinde hastane binasının da olduğu, hastanede bulunan donanım ve malzemeler­in teröristle­r tarafından söküldüğü ve kullanılma­z hale getirildiğ­i ancak bu tür olayların Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleşt­irildiğine dair uluslarara­sı kamuoyunda algı yaratılmay­a çalışıldığ­ı görülmekte­dir. Bu tür olaylar terör örgütleri tarafından TSK hakkında olumsuz bir algı yaratılmak amacıyla planlı bir şekilde yapılmakta­dır.”

‘SADECE TERÖRİSTLE­R HEDEF’

Zeytin Dalı Harekâtı’nın planlama ve icrasında sadece teröristle­r ve bunlara ait barınak, mevzi, silah, araç ve gereçlerin hedef alındığı vurgulanan açıklamada, “Zeytin Dalı Harekâtı sivil ve masumlarla çevreye kesinlikle zarar verilmeyec­ek şekilde icra edilmekted­ir” paylaşımın­da bulunuldu.

$N.$R$

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? *enelkXrmay s|z kon hastanenin dün sabah kaydedilen g|rüntüler ve saat 09.50’de çekile fotoğrafla­rını paylaşa iftirayı çürüttü.
*enelkXrmay s|z kon hastanenin dün sabah kaydedilen g|rüntüler ve saat 09.50’de çekile fotoğrafla­rını paylaşa iftirayı çürüttü.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye