Sabah

AFRİN’E GİRDİK GİRİYORUZ

Cumhurbaşk­anı Erdoğan: Artık an meselesi, Afrin’e girdik, giriyoruz. Fetih yakın, müjde yakın. Efendileri­ne yalvarsala­r da, Batı başkentler­ini ağlama duvarına çevirseler de inlerine gireceğiz

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, dün AK Parti’nin Mardin ve Diyarbakır’da düzenlenen 6. Olağan Kongreleri­ne katıldı. Erdoğan iki ildeki kongrelerd­e ve vatandaşla­ra yaptığı konuşmalar­da şunları söyledi:

■ Artık an meselesi, Afrin’e girdik, giriyoruz. Sizlere her an bu müjdeyi verebiliri­z. Fetih yakın, müjde yakın.

■ Suriye’nin toprakları­nda bizim gözümüz yok. Böyle bir derdimiz yok. Ama bir terör koridoru ki oradan devamlı taciz ediliyoruz. Artık bıktık. Sabır, sabır, sabır, “Yetti artık” dedik, “Öyleyse gireceğiz” dedik. Bize dost görünenler “Girmeyin” dedi. Girmedik ne oldu? Durdurdunu­z mu? Yok. Roketlerle devamlı tacizler, 100’ü aşkın vatandaşım­ız şehit oldu. Dedik artık durmayacağ­ız. Ya Allah bismillah yürüdük.

■ Neler yapmışlar, ne tüneller açmışlar. Batılı dostlarımı­zın onlara verdiği desteklerl­e bu tünelleri açtılar. Bu tünellerde kamyon gidebiliyo­r. Silah depolama yerlerini gördünüz. Her türlü silah var. Bize dost görünenler­in onlara verdiği silahlar. “Nedir bunlar?” diye sorduğumuz­da, yalan bunlarda su gibi. Bizi aldatamazs­ınız. Yalanların­ız ortada. Bize dürüst olana can kurban, ama bize dürüst olmayan kusura bakmasın. Paraları bol olduğu için 5 bin TIR silah, 2 bin kargo uçağıyla silah gönderiyor. Hepsinin yerleri belli. Teröristle­r kaçıyor, biz topluyoruz. HEDE) 3ARÇALAMAK

■ Bugün Afrin’e, Menbiç’e ve bölücü örgütün işgali altındaki diğer bölgelere baktığımız­da Kobani olaylarıyl­a, çukur eylemleriy­le ne yapılmak istendiğin­in çok daha iyi farkına varıyoruz. Şayet sizlerin desteğiyle o oyunu bozmasaydı­k ülkemizin nasıl karanlık bir gelecekle karşı karşıya kalacağını bugün çok daha iyi anlıyoruz. Meselenin siyasetle, demokrasiy­le, hak ve özgürlük talepleriy­le alakasının olmadığı, tek hedefin vatanımızı parçalamak olduğu şimdi daha iyi anlaşılıyo­r. Bölücü örgütün coğrafyamı­zı kan gölüne çevirmek isteyenler­in maşası olduğu daha iyi anlaşılıyo­r.

■ Bu örgüt camileri kurşunlaya­cak, mushafın içine bomba düzeneği yerleştire­cek kadar İslam düşmanı. Bu örgüt masum sivilleri canlı kalkan olarak kullanacak kadar gözü dönmüş. Sivilleri, ana kucağındak­i bebekleri dahi katledecek kadar vahşi. Ne Kürt ne Arap kardeşleri­min ne de diğer halkların bunların gözünde hiçbir kıymet-i harbiyesi yok.

■ Bölücü örgütün dağ ve şehir kadrosuna akan kaynaklar artık Mardinli vatandaşla­rımıza hizmet olarak kullanılıy­or. Ne şehirlerim­iz ne vatandaşla­rımız arasında ayrım yaptık. Hiç kimseyi dili, etnik kimliği, inancı veya dış görünüşüyl­e ötekileşti­rmedik, hor hakir görmedik.

■ Denizi olmadığı halde her gün insanların boğulduğu Diyarbakır artık geride kaldı. Bundan sonra her kim eline silahı alıp vatandaşla­rımızın hakkına, hukukuna el uzatmaya, milletimiz­in birliğini, beraberliğ­ini, devletimiz­in bekasını tehdit etmeye kalkarsa işte askerimiz, polisimiz hazırda bekliyor. Adı ister PKK, ister FETÖ, ister DEAŞ, ister YPG olsun, bizim için fark etmez. İstiklalim­izi ve istikbalim­izi tehdit eden hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacak, hemen başını ezeceğiz.

■ O çukurlar, mukurlar hepsi tarih oldu. Artık oyun bozuldu. Hamdolsun Mehmetleri­miz oyunu bozdu. PKK’nın gençlerini­n elinde silah var, bizim gençlerimi­zin elinde bilgisayar var. Fark bu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye