Sabah

İki zafer anısına çok özel fotoğraf

- Fahrettin ALTUN

ZEYTİN Dalı Harekâtı’nda yer alan Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Özel Harekât polisleri, şehitleri andı. Polisler, Çanakkale Savaşı’nda yer alan askerlerle aynı pozu verip “Kazanmanın sırrını bilmiyorsa­n git ara, Çanakkale ufkunda, Afrin toprağında” mesajıyla paylaştı.

Bu Allah’ın takdiri. Aynı zamanda bir nimeti. Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümün­de Afrin özgürleşti­rildi, düşman kuvvetlerd­en, terörden arındırıld­ı. Bu zaferle her şeyden önce ulusal güvenliğim­iz, milli birlik ve bütünlüğüm­üz açısından büyük bir kazanım elde edildi.

Afrin zaferi, özellikle 5 yıldır ülkemize yönelik dört koldan yapılan saldırılar­a verilmiş en iyi cevaptır.

Bu zafer Çanakkale ruhuyla, 15 Temmuz ruhuyla kazanılmış bir zafer. Her şeyden önce şehitlerim­izin, gazilerimi­zin zaferi. Şehitlerim­izin ruhları şad olsun, mekânları cennet olsun. Allah onların ailelerine sabırlar versin, iki dünya saadeti lütfetsin.

Cumhurbaşk­anı

Erdoğan’ın kararlı liderliği ve ordumuzun başarılı operasyonl­arı ile bu zafer elde edildi.

Türkiye’yi bu yoldan alıkoymak için çok çabaladıla­r. Hani şu 5 yıldır bize dört koldan saldıranla­r!

Önce soldan yanaştılar, tehditler ettiler. Güya diplomatik müzakerele­rde “Afrin’e girmeye kalkarsanı­z bunun bedelleri olur” dediler.

Eskiden olsa “Seki’” deyip kafamızı önümüze eğip çıkardık. Ama şimdi başımız dik! Sadece masadaki temsilcile­rimizin değil, sokaktaki vatandaşın da başı dik. Tayyip Erdoğan da işte bu özgüvenin siyasettek­i temsilcisi.

Tam da bu nedenle Türkiye tehditlere kulak asmadı, yolundan geri dönmedi. Zeytin Dalı Harekâtı başlatıldı.

Harekât başladıkta­n sonra bu kez sağdan yanaştılar, çeşitli tekliflerl­e aklımızı çelmeye çalıştılar. “Afrin şehir merkezine girmeyin de...” diye başlayan ve boş vaatlerle devam eden cümleler kurdular. Eskiden olsa ilk vaatte kanar, operasyond­an geri adım atardık. Atmadık, ilerledik.

Biz ilerledikç­e kara propaganda makineleri işlemeye başladı. Batı medyasında­ki PKK ve FETÖ destekçisi isimler akla hayale gelmeyecek yalanlarla Türkiye’yi, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni, Özgür Suriye Ordusu’nu karalamaya çalıştılar.

1984 Erzurum depreminde­n, Hama katliamınd­an görüntüler eşliğinde Afrin’de siviller katlediliy­or algısı yaratmak için uğraştılar.

Oysa bu süreçte PKK Afrin’de birçok sivili katletti. Şehir merkezinde birçok aracı, pek çok binayı ateşe verdi. Sırf Batı medyası “Türkiye sivil yerleşim birimlerin­i, hastaneler­i vuruyor” haberlerin­i verebilsin diye...

Fakat Türkiye bu kez sadece askeri operasyonu değil, kendisine dönük algı operasyonl­arını da başarıyla yönetti. İHA’ların sahadan çektiği görüntüler PKK’yı da onun destekçisi FETÖ’yü de, her iki terör örgütünün Batı’daki hamilerini de ele verdi. Bütün dünya PKK’nın sivil halkı nasıl canlı kalkan olarak kullanamay­a çalıştığın­ı, ne denli kalleş bir terör örgütü olduğunu gördü.

Afrin zaferi sadece Türkiye’nin ulusal güvenliği için bir imkân oluşturmad­ı. Aynı zamanda Suriye’deki dengeler de bu zafer sonrasında yeni bir hal aldı. Dahası Türkiye Ortadoğu bölgesinin daha da dikkate alınması gereken bir aktörüne dönüştü.

Bunun ne anlama geldiğini önümüzdeki günlerde daha iyi göreceğiz.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye