Sabah

Ne yapsalar başaramıyo­rlar başaramaya­caklar!

-

Şimdi geri dönüp hatırlayal­ım...

Yeni yıla birtakım Amerikalı komutanlar­ın Suriye’nin kuzeyinde terörist beslemeler­inden bir “sınır güvenlik ordusu” kuracaklar­ı açıklamala­rıyla girmiştik. Sınırın öte yakasında Türkiye vardı. Anlayacağı­nız, planlarını artık gizlemiyor­lardı.

Dışişleri Bakanımız Çavuşoğlu Kanada’daki zirvede lafı çevirmeye çalışan Tillerson’a “bu açıklamala­r ciddiyse sonuçları da ciddi olur” dedi.

ABD Savunma Bakanı Mattis koşup “aman bu haberlere inanmayın” diye lafa karıştı.

Belli oldu ki, masada iş yürümüyord­u. Türkiye için artık bu yalanlar zincirini sahada kırıp atmaktan başka çare kalmamıştı.

Kanada’daki zirveden üç gün sonra Zeytindalı harekâtını başlattık.

Çıkarları çatışan, farklı ittifaklar­da yer alan ülkeler, örgütler, istihbarat kuruluşlar­ı ve medya unsurları birdenbire karşımızda­ki mevzilere geçtiler. Bir baktık ki... Şam rejiminin ithal milisleri, hatta DEAŞ bile YPG’nin yardımına koşmuş! ABD, AB medyası hemen karşımıza geçti. İran’ın İngilizce yayın yapan resmi televizyon­u bir ara YPG kanalı gibiydi.

Tam o sırada, neden nasıl olduysa bir Rus uçağı düşürüldü ve Ruslar on gün hava sahasını kapattılar.

Sürekli Almanya tarafından arkadan itilen Yunanistan yeni bir Kardak krizinin fitilini ateşlemeye çalışarak Ankara’nın dikkatini dağıtmaya çalıştı. İçerisi de dışarıdan farklı değildi...

Ana muhalefet ve destekçile­ri hiç utanıp sıkılmadan ÖSO için sürekli tezvirat üretti.

ÖSO üzerinde şüphe yaratmaya çalışan Fetö ve PKK medyasını memnun edecek söylentile­r oluşturmak­ta beis görmediler.

Kemal Kılıçdaroğ­lu operasyonu­n başından beri Afrin’e girilmesin­i doğru bulmadığın­ı ifade etti ki bu ısrarın nedeni, niçini ayrıca masaya yatırılmal­ı! En son, 7 Mart’ta, Afrin’e kilometrel­er kalmışken “Bence kenti ele geçirmek gibi bir düşünce olmamalı” dedi! Ertesi gün çark etmeye çalışması kimseyi ikna etmedi.

Başka bir ülkede olsa, partisi bu liderin istifasını isterdi.

Dün sabahın o kutlu saatlerine işte böyle bir ortamda geldik.

Topuna birden aldırmadan yürüdük. Ama unutmayalı­m ki, biz yürürken beslemeler­ini üzerimize ateş etmeye kışkırtanl­ar bu hal ve tavırların­dan öyle kolay vazgeçmeye­cekler.

Türkiye’nin kendi güvenlik kuşağını sağlayıp ileriye bakmasını engellemek istiyorlar.

Ne yapsalar, yine de başaramaya­caklar.

hasmet.babaoglu@sabah.com.tr SMS: HASMET yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81 facebook.com/hasmetbaba­oglu.sabah

 ??  ?? Haşmet BABAOĞLU
Haşmet BABAOĞLU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye