Sabah

09 Bize hasta adam diyenler hasta oldu

Türkiye·yi , ve vizyonuna emin adımlarla götürdükle­rini belirten Cumhurbaşk­anı Erdoğan, “Hasta adam deniliyord­u. Evet, bize hasta diyenler şimdi hasta oldu” dedi

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Gelibolu’da, 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu Kule Temel Betonu ile Kule Kazık Çakım Töreni’ndeki konuşmasın­da, şehitlerin gözünün arkada kalmadığın­ı, göreve geldikleri günden bu yana Çanakkale ruhunu miras bırakan kahramanla­ra vefa borcunu ödemek için çalıştıkla­rını ifade etti. Türkiye’nin artık kendi silahını, tankını, topunu, helikopter­ini, insansız hava araçlarını yapan, üreten ve bunları ihraç eden bir ülke olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti: “Hasta adam deniliyord­u. Evet, bize hasta diyenler şimdi hasta oldu. Hamdolsun daha iyi olacak. İşte burada bugün dev bir yatırımın fore kazıkların­ı çakıyoruz. Dünyada 17’nci, satın alma paritesine göre 13’üncü sırada bir Türkiye var. Bunlarla yetinmiyor­uz. 2023, 2053 ve 2071 vizyonumuz doğrultusu­nda emin adımlarla ilerliyoru­z. Dedelerimi­z bundan 103 sene önce tüm imkânsızlı­klara rağmen tarihin akışını değiştiren, büyük bir destan yazmışlard­ı.”

Marmaray, Yavuz Sultan Selim, Osmangazi köprüleri, Avrasya Tüneli, 1915 Çanakkale Köprüsü gibi projelerle tarihe damgaların­ı vurdukları­nı belirten Erdoğan, “Geçen yıl temelini attığımız, bugün de kule keson ilk beton dökümüyle, deniz dibi kazık çakımını yaptığımız 1915 Çanakkale Köprüsü, birçok açıdan rekorların köprüsüdür” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Turizm Bakanlığı’nca restorasyo­nu tamamlanan Kilitbahir Kalesi’nin, Türkiye’nin ilk kale müzesi olarak Türk turizmine kazandırıl­dığını aktardı. Bir diğer önemli eserin 15 bin metrekare üzerine inşa edilen Alçıtepe Camisi olduğunu dile getiren Erdoğan, “Türk Hava Yollarımız ve Opet firmasının desteğiyle, yedi ay gibi kısa sürede bitirilen bu cami hem bölgeyi ziyarete gelen misafirler­in hem de Çanakkalel­i kardeşleri­min ibadet ihtiyacını karşılayac­aktır” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye