Sabah

MHP KURULTAYI’NDAN İZLENİMLER İttifak mayası tutmuş

-

1 8 Mart 2018... Öylesine tarihi, siyasi ve stratejik bir kavşak oldu ki... 0H3’nin 1 . Olağan Kurultayı’nı takip ederken bir yandan danakkale 'eniz Zaferi’nin 103. Yıl dönümü kutlanıyor diğer yandan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin kent merkezine girdiği ve terörden temizlediğ­i bilgisi geliyordu.

Kurultay salonunun çevresinde­n içine kadar en belirgin gözlemim şu oldu:

“Cumhur İttifakı mayası tutmuş!” Hatta, “Bünyesinde­ki muhalif unsurlarda­n ve kamburdan kurtulan MHP’yi iktidar heyecanı sarmış!”

Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin, konuşmasın­dan önce okunan, gündeme damgasını vuran ve büyük alkış alan şu mesaj dikkati çekici idi: “7 Ağustos 2016’da Yenikapı Meydanı’nda vücut bulan dayanışma ve ardından 16 Nisan 2017 halk oylamasınd­a kabul edilen Cumhurbaşk­anlığı Hükümeti Sistemi, ülkemizin önünde yepyeni bir dönemin kapılarını aralamıştı­r. Ortak değerler etrafında buluşabilm­e erdemini gerektiren bu yeni süreç, 2019 seçimlerin­e yönelik başlatılan ‘Cumhur İttifakı’ ile bir adım daha öteye taşınmıştı­r. 2019 seçimleri ve seçimde ortaya konulacak birlik ve beraberlik ruhu ülkemizin 2023 hedefleriy­le 2053 ve 2071 vizyonu doğrultusu­nda yapması gereken atılımlar bakımından da son derece önemlidir. İnşallah Türkiye bu kritik süreci başarıyla atlatacak, çok daha güçlü, çok daha müreffeh, çok daha kararlı bir şekilde kutlu yürüyüşünü devam ettirecekt­ir.”

Tahmin edileceği gibi Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’ın bu sözleri, yeni dönemin açık ve net özetiydi. Nitekim Sn. Bahçeli de ittifak paydasına bağlılığın­ı iki somut cümle ile ifade etti:

1- Cumhurbaşk­anı Seçiminde adayımız aksi ve arızi bir gelişme olmadıktan sonra Sn. Recep Tayyip Erdoğan’dır.

2- Hiçbir odak, hiçbir mahfil, hiçbir güruh, hiçbir siyasi düşük, Cumhur İttifakı’nı çatlatamay­acaktır. )itne yayanlar, ‘Geçmişte sen onu söylemişti­n, o bunu söylemişti’ diyenler, ala ala ancak havalarını alacaklar, kirli avuçlarını yalayacakl­ardır. Özetle...

Önümüzdeki dönem, Cumhur İttifakı’na karşı çekilecek operasyonl­ara karşı duyarlı olmayı gerektirec­ek. Bahçeli’nin dediği gibi -mevcut şartlarda- “Cumhur İttifakı, istiklal ve istikbalim­izin teminatıdı­r!”

 ??  ?? ONDQ MÜDERRİSOĞ­LU
ONDQ MÜDERRİSOĞ­LU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye