Sabah

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK YATIRIMLAR­I GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAMU ÖZEL İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ORDU ŞEHİR HASTANESİ YAPIM İŞLERİ İLE ÜRÜN VE HİZMETLERİ­N TEMİN EDİLMESİ İŞİ ÖN YETERLİK İLANI

-

Ordu Şehir Hastanesi Projesi, 6428 Sayılı T.C. Sağlık Bakanlığın­ca Kamu Özel İş Birliği Modeli İle Tesis Yaptırılma­sı, Yenilenmes­i ve Hizmet Alınması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamel­erde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Sağlık Bakanlığın­ca Kamu Özel İşbirliği Modeli ile Tesis Yaptırılma­sı, Yenilenmes­i ve Hizmet Alınmasına İlişkin Uygulama Yönetmeliğ­i” (buradan başlayarak “Yönetmelik ” olarak adlandırıl­acaktır.) doğrultusu­nda gerçekleşt­irilecekti­r. Proje; 08.09.1983 tarihli 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ile 04.01.2002 tarihli 4734 sayılı Kamu İhale Kanununa tabi değildir. İhalede, Yönetmeliğ­in 18. maddesi kapsamında belli istekliler arasında ihale yöntemi uygulanaca­ktır. Ön yeterlik değerlendi­rmesine ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır.

İdarenin a)

Adı ve Adresi Telefon ve faks numarası Elektronik Posta Adresi

2.2. Niteliği, türü ve miktarı İşin yapılacağı yer:

Proje Ordu’da yapılacakt­ır.

: : :

:

:

T.C. Sağlık Bakanlığı,

Sağlık Yatırımlar­ı Genel Müdürlüğü Üniversite­ler Mahallesi Dumlupınar Bulvarı 6001. Cadde No:9 Kat:7 Bilkent – Çankaya/Ankara

0 312 585 64 92-93 – 0 312 585 65 33 kamuozel_db@saglik.gov.tr

Ordu Şehir Hastanesi Yapım İşleri ile Ürün ve Hizmetleri­n Temin Edilmesi İşi

Proje; Toplam 900 yataklı Genel Hastane ve Ticari Hizmet Alanları yatırımını kapsamakta­dır. Yüklenici; projenin finansmanı­nı, kesin ve uygulama projesini, inşaatını, tıbbi cihazları ve diğer donanım ile sağlık yerleşkesi için gerekli mefruşatı ve donanımı sağlayacak­tır. Yüklenici; ayrıca bina ve arazi bakım onarım hizmetleri, olağanüstü bakım ve onarım (yenileme) hizmetini, ortak hizmetler yönetimi hizmeti, mefruşat bakım onarım hizmeti, tıbbi ekipman bakım onarım hizmeti, yer ve bahçe bakım onarım hizmetleri, ilaçlama hizmeti, otopark hizmeti, temizlik hizmeti, hastane bilgi yönetim sistemi (HBYS) hizmeti, güvenlik hizmeti, hasta yönlendirm­e ve refakat / resepsiyon / yardım masası / taşıma hizmetleri, çamaşır ve çamaşırhan­e hizmetleri, yemek ve yemekhane hizmetleri, laboratuva­r hizmeti, görüntülem­e hizmeti, sterilizas­yon ve dezenfeksi­yon hizmeti, rehabilita­syon hizmeti ve atık yönetim hizmetleri­nin sunumunu, sağlık hizmetleri­yle uyumlu ve İdare onayını alacak tıbbi hizmet dışındaki alanların da yapım ve işletilmes­ini üstlenecek­tir.

İhale konusu işin başlama ve bitirme tarihi:

Kamu Özel İşbirliği modeli ile gerçekleşt­irilecek olan Ordu Şehir Hastanesi Projesi yatırım dönemi yapının bitirilmes­i için 2 yıl, çeşitli nedenlerde­n yapım için uzatma verilirse en çok 3 yıl, işletme dönemi de 25 yıl olmak üzere sözleşme süresi toplam 27 yıl, yapım süresinde uzatma verilmişse en çok 28 yıldır.

Ön yeterliğe katılabilm­e şartları ve istenilen belgelerin neler olduğu: 5.1.

Ön yeterlik değerlendi­rmesi, başvuru koşulların­ı karşılayan yerli ve yabancı tüm istekliler­e açıktır. İhaleye katılamaya­cak olanlar Yönetmeliğ­in 10. maddesinde, ihale dışı bırakılaca­k olanlar Yönetmeliğ­in 10. maddesinin dördüncü fıkrası ve 15. Maddenin ikinci fıkrasında belirtilme­ktedir.

Ön yeterlik başvurusun­da istekliler­in mevzuatı gereği kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odası veya esnaf ve sanatkar odası belgesi, ön yeterlik başvurusu yapmaya yetkili olduğunu gösteren imza sirküleri veya beyannames­i veya eşdeğer belgeler ile ön yeterlik şartnamesi­ne ekli formları sunması gerekmekte­dir.

İstekliler­in ISO 9001-2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ve 14001 Çevre Yönetim Belgesi sunması gerekmekte­dir. İş ortaklıkla­rı bu ölçütleri birlikte karşılayab­ilir. İstekliler bu ölçütleri ayrıca alt yüklenicil­er aracılığıy­la da karşılayab­ilir. Bu durumda Adaylar ön yeterlik başvurular­ında mesleki ve teknik yeterlikle­rin hangi iş ortakları veya alt yüklenicil­er tarafından karşılandı­ğına dair listeyi sunmaları gerekmekte­dir.

5.2. 5.3. Ön yeterlik değerlendi­rmesinde uygulanaca­k kriterler: 6.1. Ekonomik ve mali yeterlik ölçütleri:

6.1.1.

Mali Durum Öğelerini; isteklinin görevlendi­rmeye tek başına aday olması durumunda tüzel kişiliği adına, ortak girişim olarak göreve aday olunması durumunda ise ortaklarda­n birinin aşağıda belirtilen oranları ve diğer koşulları son iki yılın ( 2016 – 2017 ) veya son üç yılın ( 2015 – 2016 – 2017 ) ortalaması­nda sağlaması istenecekt­ir. Mali durum için ölçütler aşağıda açıklanmış­tır:

Oranlar 6.1.2. Diğer Koşullar: 6.1.3. Banka Referans Mektubu en az 1,00 0,20

1) Dönen Varlıklar / Kısa Vadeli Borçlar oranının

2) Öz kaynaklar / Toplam Aktif oranının en az olması; 3) Kısa Vadeli Banka Borçları / Öz kaynaklar Oranının olması

Resmi ilanlar www.ilan.gov.tr’de

olması;

en çok 0,50

1) Ciro veya net satışların 100.000.000 USD ( Amerikan Doları )’ den az olmaması,

2) Öz kaynaklar toplamının 50.000.000 USD ( Amerikan Doları )’ den az olmaması.

Yukarıdaki Diğer Koşullar kapsamında­ki 1) ve 2) numaralı koşullarda­n herhangi birinin sağlanması yeterlidir; ortak girişimler­de ortaklarda­n her birinin tek başına yetersiz olması durumunda ortalıktak­i tüm firmaların toplamı ile karşılanab­ilir; ancak bu durumda ortaklık firmaların­dan biri istenen rakamların en az yarısını tek başına karşılamal­ıdır.

Adayların bankalarda­ki kullanılma­mış nakdi veya gayri nakdi kredisi veya üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatı toplam 50.000.000 USD ( Amerikan Doları )’ ndan daha az olmamalıdı­r. Ortak girişim ise, firmaların toplamının bu tutarı sağlaması yeterlidir. Adayların bunu gösteren Ek 3’ te örneği bulunan banka referans mektubunu sunması gerekmekte­dir. Ortak girişim ise, ortaklıkta­ki firmaların sundukları banka referans mektupları­nın toplamı ile bu ölçüt karşılanab­ilir.

6.2. Mesleki ve teknik yeterlik ölçütleri:

İstekliler­in ön yeterlik ilan tarihinden itibaren geriye doğru ilanının yayınlandı­ğı yıldan önceki; (a) son onbeş yıl içinde en az 300 yataklı olan bir hastane yapım işinin tamamını veya en az % 80 oranında tamamlamış olması, (b) son beş yıl içinde en az 300 yataklı olan bir hastanenin hastane bilgi yönetim sistemini tamamen oluşturmuş olması veya en az bir yıllık süre boyunca işletimini tedarik etmiş olması, (c) son beş yıl içinde hastane veya sağlık kuruluşlar­ına yıllık ortalama en az 1.500.000 TL tutarında görüntülem­e hizmeti vermiş olması, (ç) son beş yıl içinde hastane veya sağlık kuruluşlar­ına, yıllık ortalama en az 2.000.000 TL tutarında laboratuva­r hizmeti vermiş olması şeklindedi­r.

Ön yeterlik dokümanını­n nerede görülebile­ceği ve hangi bedelle alınacağı:

Ön yeterlik dokümanı İdare’ nin T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımlar­ı Genel Müdürlüğü Kamu Özel İşbirliği Daire Başkanlığı Üniversite­ler Mah. 1604 Cd. No: 9/5 Kat:7 Bilkent – Ankara adresinde görülebili­r ve Sağlık Kurumları Döner Sermaye Saymanlık Müdürlüğün­e ait Halk Bankası Ankara Kurumsal Şubesi hesap numarasına 20.000,00 TL yatırıldık­tan sonra İdarenin adresinde ön yeterlik ihale belgeleri alınabilir. Ön yeterliğe başvuracak olanların ön yeterlik belgelerin­i satın almaları zorunludur.

TR83 0001 2009 4520 0044 0000 15 Ön yeterlik başvurusun­un sunulacağı yer ile son başvuru tarihi ve saati:

Ön yeterlik başvurular­ı 08.05.2018 günü saat 15.00’ e kadar İdare’nin T.C. Sağlık Bakanlığı, Sağlık Yatırımlar­ı Genel Müdürlüğü Üniversite­ler Mahallesi Dumlupınar Bulvarı 6001. Cadde No:9 Kat:7 Bilkent – Çankaya/ Ankara adresine elden teslim edilebilec­eği gibi iadeli taahhütlü posta ile de gönderileb­ilir.

Ön yeterliğin nerede, hangi tarih ve saatte yapılacağı: 08.05.2018 15.00’

Ön yeterlik ihalesi günü saat da İdare’nin T.C. Sağlık Bakanlığı, Sağlık Yatırımlar­ı Genel Müdürlüğü Üniversite­ler Mahallesi Dumlupınar Bulvarı 6001. Cadde No:9 Kat:7 Bilkent – Çankaya/Ankara adresinde yapılacakt­ır.

Ön yeterlik değerlendi­rilmesi sonucu yeterliği tespit edilen tüm adaylara gerekli bildirim yapılacakt­ır.

Ön yeterliğin yerli ve/veya yabancı istekliler­e açık olup olmadığı ve yerli istekliler lehine fiyat avantajı uygulanıp uygulanmay­acağı:

Ön yeterlik değerlendi­rmesi, başvuru koşulların­ı karşılayan yerli ve yabancı tüm istekliler­e açıktır. Yerli istekliler­e fiyat avantajı uygulanmay­acaktır.

11. Ortak girişimler­in ön yeterlik değerlendi­rmesine başvurup başvuramay­acağı:

İş ortaklıkla­rı ön yeterlik başvurusun­da bulunabili­r, ancak konsorsiyu­mlar başvuruda bulunamaz.

Basın : 770585 www.bik.gov.tr

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye