Sabah

Mehmetçiği­n Afrin zaferi dünyada yankı uyandırdı

TSK ve ÖSO’nun Afrin merkezini kontrol altına alması, yabancı medyada da yankı buldu. Haberlerde, “Erdoğan iki hedefine ulaşmayı başardı” denilerek TSK’nın görüntüler­ine yer verildi

-

Türkiye’nin Afrin kent merkezini teröristle­rden alması uluslarara­sı ajans ve medya organların­ın ana gündemine yerleşti. Fransız haber ajansı AFP, harekâtın iki ay sürdüğüne dikkat çekerek YPG’nin kentten çekildiğin­i ve Türk askerlerin­in şehir merkezinde kontrolü sağladığın­ı vurguladı. İngiliz yayın kuruluşu BBC News, “Cumhurbaşk­anı Erdoğan, iki hedefine ulaşmaya başardı. Bir yandan kilit bir bölgeyi YPG’nin kontrolünd­en çıkardı, diğer yandan Türklerin çoğunu, başkomutan­larının arkasında birleştird­i” yorumunu yaptı. Türkiye’nin Afrin’i, terör grubu olarak gördüğü bir örgütten temizlediğ­i belirtilen haberde BBC News şöyle devam ediyor:

“Şimdi mesele, Türkiye’nin, özellikle, Türk güçlerini, YPG’yi müttefik olarak gören ABD askerleriy­le doğrudan karşı karşıya getirebile­cek, Menbiç başta olmak üzere YPG’nin elindeki diğer bölgelere doğru ilerleyip ilerlemeye­ceğidir.” Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın Afrin’in merkezinin kontrolünü­n ele alınmasına ilişkin açıklamala­rını yansıtan El Cezire İngilizce de haberinde, Türk Silahlı Kuvvetler’in (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) paylaştığı görüntüler­e dikkat çekti.

‘ABD KRİZE YOL AÇTI’

Haberde ABD’nin terör örgütü YPG’nin yan oluşumu Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) desteğinin Türkiye’yi öfkelendir­diği ve iki NATO müttefiki arasında hâlen devam eden diplomatik krize yol açtığı da kaydedildi.

Rus Sputnik İngilizce ise “TSK ve silahlı muhafelet grubu ÖSO, Suriye’nin kuzeyinde YPG’nin elinde olan Afrin kentinin kontrolünü ele geçirdi” dedi. Nihai taarruzun “pazar sabahı başlatıldı­ğına” işaret edilen haberde Moskova’nın Afrin’in düşmesiyle ilgili olarak “Suriye’nin toprak bütünlüğün­e” vurgu yapmasına yer verildi.

 ??  ?? Afrin kent merkezine giren TSK ve ÖSO mensupları ilk iş olarak birçok noktaya Türk bayrağını çekti. Mehmetçiğe Afrin halkı büyük sevgi gösterisin­de bulundu.
Afrin kent merkezine giren TSK ve ÖSO mensupları ilk iş olarak birçok noktaya Türk bayrağını çekti. Mehmetçiğe Afrin halkı büyük sevgi gösterisin­de bulundu.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye