Sabah

Bu milleti kimse yıkamayaca­k

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. Yıl Dönümü Çanakkale’de devlet töreniyle kutlandı. Mısır’dan Arnavutluk’a, Yunanistan’dan KKTC’ye pek çok ülkede Çanakkale kahramanla­rı dualarla anıldı

-

Çanakkale’de ilk tören Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın da katılımıyl­a statta düzenlendi. Anma törenleri için Türkiye’nin dört bir yanından binlerce kişi şehre akın etti. 7’den 70’e vatandaşla­r, bayraklar ve özel kıyafetler­le coşkuya katılmak için stadı doldurdu. Bu yılki kutlamalar­a Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nın ‘Birileri Var’ sloganlı teması damga vurdu. Stadın çeşitli yerlerine “Şehadet En Yüce Makamdır Diyen Birileri Var”, “15’inde Cesaretiyl­e Devleşen Birileri Var”, “Söz Konusu Bayraksa Yola Düşen Birileri Var”, “Şehadeti İle Bir Nesle Ders Veren Birileri Var”, “Bir Mermiyle Ülkenin Kaderini Değiştiren Birileri Var” yazılı pankartlar asıldı. Statta Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliği marşlar seslendiri­rken, öğrenciler, gaziler, sivil toplum kuruluşu temsilcile­ri sahada kendilerin­e ayrılan yerlerine geldi. Öğrenciler, Türkiye Cumhuriyet­i’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dev portresini ve Türk bayrağı açtı. Konuşmalar­ın ardından Emine Erdoğan himayeleri­nde İçişleri Bakanlığı’nın “Biz Anadoluyuz” projesinde yer alan öğrenciler, Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerin­e” şiirini okudu.

ŞEHİT TORUNLARI ABİDEDE

Öğleden sonra ise Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, Genelkurma­y Başkanı Hulusi Akar, bakanlar, milletveki­lleri ve vatandaşla­rın katılımıyl­a Çanakkale Şehitler Abidesi’nde anma töreni düzenlendi. Kıbrıs gazileri, öğrenciler, Çanakkale’de yakınların­ı kaybeden şehitlerin torunları da törene geldi. TSK bandosu tören öncesinde askeri marşların yer aldığı konser verdi. Çanakkale’deki Mehmetçikl­erin kıyafetler­ini giyen askerler de törene eşlik etti.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurma­y Başkanı Hulusi Akar ve Çanakkale Valisi Orhan Tavlı Çanakkale şehitlik anıtına çelenk bıraktı. Daha sonra saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu, askerler saygı atışı yaptı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş şehitler için dua etti. Cumhurbaşk­anı Erdoğan ve beraberind­ekiler şehitlik defterini imzaladıkt­an sonra, şehit mezarların­a karanfil bıraktı. Törene Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ve yabancı konuklar katıldı.

 ??  ??
 ??  ?? Törene Yeni Zelanda ve Avustralya­lı askerler de katıldı. Tarihteki Türk devletleri­nin temsili kıyafetler­ini giyen askerler abide önünde nöbet tuttu.
Törene Yeni Zelanda ve Avustralya­lı askerler de katıldı. Tarihteki Türk devletleri­nin temsili kıyafetler­ini giyen askerler abide önünde nöbet tuttu.
 ??  ??
 ??  ?? Zeynel YAMAN SABAH
Zeynel YAMAN SABAH
 ??  ?? İlhami YILDIRIM FOTOĞRAF
İlhami YILDIRIM FOTOĞRAF

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye