Sabah

1.5 MİLYON BALIK UMMAN’A CANLI UÇTU

Thy’ye bağlı Turkish Cargo 100 ton ağırlığa denk gelen 1.5 milyon canlı çipura balığını izmir’den Umman’a taşıdı. Su ürünleri mühendisle­ri de seferde hazır bulundu

-

Türk Hava Yolları’nın (THY) hava kargo taşımacılı­ğındaki alt markası Turkish Cargo, başarılı operasyonl­arına sıradaşı bir halka daha ekledi. Daha önce çeşitli türlerdeki çok sayıda canlı hayvanı başarıyla taşıyan Turkish Cargo, 100 ton ağırlığa denk gelen 500 bin dolar değerindek­i 1.5 milyon canlı çipura balığını, İzmir’den Umman’a taşıdı.

MÜHENDİSLE­R KONTROL ETTİ

Boeing 777F tipi geniş gövdeli kargo uçağıyla gerçekleşt­irilen seferde, çiftlik üretimi için götürülen yavru balıkların su altında ihtiyaç duydukları ortam bulutların üzerinde sağlandı.

Su ürünleri mühendisle­ri de seferde yer alarak balıkların­ın bir saatlik aralıklarl­a ph dengesi, oksijen ve su sıcaklığı gibi gerekli kontroller­i yaptı. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, Bodrum’dan Umman’a 40 saatte ulaştırılm­ası gereken 100 ton ağırlığınd­aki balıkların TIR’larla İzmir’e taşındığın­ı belirterek, “Sonrasında arkadaşlar­ımız balıkları özel tekniklerl­e donatılmış kargo uçağımıza yükledi. İzmir’den Umman’a ise 3 saatte uçarak tüm taşıma sürecini toplamda 24 saat içinde çözüme kavuşturdu­k” diye konuştu.

DEĞERİ 500 BİN DOLAR

Bu operasyonu­n THY’nin canlı hayvan taşımaları konusundak­i başarısını bir kez daha kanıtladığ­ını ifade eden Üstün sözlerine şöyle devam etti: “Bir uçakla 1.5 milyon adet canlı balığı taşımak; doğru iklimlendi­rme, oksijen ve sıcaklık kontrolünd­e de uzmanlık gerektirir. Ayrıca bu taşıma, kullanılan oksijen tüpleri nedeniyle tehlikeli madde taşımacılı­ğı statüsünde yer almaktaydı. Biz hem balıkların sağlığı için gerekli ortamı hem de operasyonu­n gereklilik­lerini, alanında uzman ekibimiz ve Turkish Cargo güvencesi ile başarılı bir şekilde sağladık. Turkish Cargo olarak Türk ihracatçıs­ının her daim yanında olmayı sürdürüyor­uz.”

Öte yandan çipuraları­n ihraç bedelinin 500 bin dolar civarında olduğu öğrenildi.

 ??  ??
 ??  ?? Cevdet ÖZDEMİR SABAH
Cevdet ÖZDEMİR SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye