Sabah

AKKUYU NÜKLEER SANTRALI’NIN TEMELİNİ PUTİN’LE ATACAĞIZ

Enerji Bakanlığı 101 yerleşim yerine daha doğalgazı götürdü. Bakan Albayrak 2018’de 3 milyarlık yatırımla gaz altyapısın­ı geliştirec­eklerini söyledi

-

ERDOĞAN: Akkuyu Nükleer Santralı’nın inşaatına bu yıl başlıyoruz. Temelini Putin ile atmayı planlıyoru­z.

YILDIRIM: Akkuyu ve Sinop anlaşmalar­ından sonra üçüncü nükleer santral için çalışmalar­ımız sürüyor.

ALBAYRAK: Bu yıl 81 ilimize doğalgazı sağlamış olacağız. AB ülkeleri içinde en ucuz doğalgaz bizde.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “(Her şey Türkiye için) sloganıyla çıktığımız bu yolda bugün Edirne İpsala’dan Van Edremit’e, Sinop Gerze’den Gaziantep Oğuzeli’ye, Çankırı Ilgaz’dan Siirt Tillo’ya kadar 101 yerleşim yerine daha doğalgaz getirmenin mutluluğun­u ve gururunu yaşıyoruz. 2017 ve 2018’de toplam 3 milyar liralık iletim ve dağıtım yatırımlar­ıyla daha gelişmiş bir doğalgaz altyapısın­a kavuşmuş olacağız” dedi.

Albayrak, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşt­irilen “101 Yerleşim Yerine Doğalgaz Arzı Hizmete Alım Töreni”nde yaptığı konuşmada, Türkiye’de son 16 yılda enerji alanında yapılan yatırımlar­ın tüm dünya için önemli bir örnek oluşturduğ­unu söyledi. AK Parti göreve geldiğinde Türkiye’de sadece 6 ilde doğalgaz kullanıldı­ğına işaret eden Albayrak, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın “doğalgazı olmayan ilin kalmaması” yönündeki talimatlar­ı doğrultusu­nda, bugün 78 kente doğalgaz ulaştırıld­ığını belirtti.

HAKKÂRİ’DE SONA GELDİK

Albayrak, Artvin, Şırnak ve Hakkâri’deki çalışmalar­da da son aşamaya gelindiğin­i ifade ederek, “Yılın ikinci yarısında Allah’ın izniyle doğalgazı sağlamış olacağız. Sayın Cumhurbaşk­anımızın ortaya koymuş olduğu bu hedefler doğrultusu­nda 2018 bu açıdan tarihi ve önemli bir yıl olacak” diye konuştu.

 ??  ?? 101 Yerleşim Yerine Doğalgaz Arzı Hizmete Alım Töreni, Beştepe’de yapıldı.
101 Yerleşim Yerine Doğalgaz Arzı Hizmete Alım Töreni, Beştepe’de yapıldı.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye