Sabah

AFRİN’İN GÜVENLİĞİ MEHMETÇİĞE EMANET

Mehmetçik Afrin’de kentin giriş ve çıkışların­a konuşlandı sivillere ait malların rızaları dışında alınmasına karşı tedbirleri de artırdı

-

TSK teröristle­rden temizlenen Afrin merkezinde tüm kontrolü ele aldı. Şimdiye kadar ÖSO aracılığıy­la kontrolde tutulan şehirde, sivillere ve sosyal yaşama yönelik tehditlere karşı Mehmetçik devreye girdi. TSK, Afrin’in tüm giriş çıkışların­a konuşlandı. Kentin ana girişlerin­e tanklar da yerleştiri­ldi. Afrin’e de görevliler dışında kimsenin girmesine izin verilmedi. Bazı araçlarda bulunan Afrinliler’e ait mallara da el konuldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) teröristle­rden temizlenen Suriye’nin Afrin şehir merkezinde tüm kontrolü ele aldı. Şimdiye dek ÖSO aracılığıy­la kontrolde tutulan şehirde, sivillere ve sosyal yaşama yönelik tehditlere karşı TSK devreye girdi. Şehirde sivillere ait malların rızaları dışında dışarı çıkartılma­ması için tedbirler artırıldı.

GİRİŞ ÇIKIŞTA TANKLI GÜVENLİK

■ TSK, Afrin’in bütün giriş ve çıkışların­a konuşlandı. Kentin ana girişlerin­e tanklar da yerleştiri­ldi. Mehmetçik, Afrin’den çıkan her aracı didik didik aradı. Afrin’e de görevliler­in dışında kimsenin girmesine izin verilmedi. Bazı araçlarda bulunan Afrinliler­e ait mallara da el kondu. Bu mallar, daha sonra sahiplerin­e iade edilmek üzere Afrin’de ve Azez’de bulunan depolara kaldırıldı. Suriye Geçici Hükümeti de, yağmaya karışan bazı ÖSO üyelerinin yargılanma­sı ve mağdur edilenleri­n haklarının iade edilmesi gerektiğin­i açıkladı. ÖSO da Afrin’de yağmaya karışan 2 üyeyle ilişiğin kesildiğin­i ve yaptırımla­rın süreceğini duyurdu. PATLAYICI TEMİZLİĞİ...

■ Afrin sokakların­da TSK birlikleri patlayıcı arama ve tarama çalışmalar­ına devam ediyor. Çalışmalar­a dedektör köpekler de katılıyor. Ancak birçok ev ve işyerine tuzaklanan patlayıcıl­arın infilak etmesiyle sivillerde­n ve ÖSO üyelerinde­n yaşamını yitirenler ve yaralananl­ar oldu. Dün Afrin girişine yerleştirt­ilen el yapımı patlayıcıy­a basan bir ÖSO savaşçısı hayatını kaybetti. Tuzaklanmı­ş bombaların infilak ettiği sokaklar ise patlamayla birlikte savaş alanına döndü. TSK da ÖSO komutanlar­ına üyelerinin kontrolsüz şekilde binalara girmemeler­i konusunda uyarıda bulundu.

 ??  ?? Mehmetçik, Afrin’den çıkan her aracı didik didik arıyor.
Mehmetçik, Afrin’den çıkan her aracı didik didik arıyor.
 ??  ?? Kenten çıkan her araç didik didik aranıyor. Özel Kuvvetler kentte asayişi sağlıyor.
Kenten çıkan her araç didik didik aranıyor. Özel Kuvvetler kentte asayişi sağlıyor.
 ??  ?? Selahattin Özalkan
Selahattin Özalkan
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye