Sabah

AFRİN’DE AZILI TERÖRİSTLE­R ÖLDÜRÜLDÜ

1 milyonluk yeşil listede aranan PKK’lı terörist ile Kandil’deki elebaşının koruması olan 2 kadın terörist Afrin’de ölü ele geçti

-

ZEYTİN

Dalı Harekâtı’nda, TSK ve ÖSO güçleri terör örgütü PYD/PKK’ya ağır kayıplar verdirdi. Bunlar arasında 1 milyon lira ödüllü yeşil listede yer alan PKK’nın sözde Dörtyol sorumlusu Hasan Erdoğan da var. Terör örgütünce PKK’lılığı gizlenip SDG’li diye duyurulan terörist, 10 güvenlik görevlisin­i şehit etmekten aranıyordu.

KOMANDOLAR­A SIZACAKLAR­DI

AFRİN’DE YPJ’nin sözde genel komutan yardımcısı olan 2 kadın terörist ve 20 koruması, komando timine sızmaya çalışırken öldürüldü. Songül Coşkun ve Dicle Miqdat adlı teröristle­rin Kandil’de terör elebaşları­ndan Murat Karayılan’ın korumalığı­nı yaptığı ortaya çıktı.

ÖZGÜR CEBE VE SIRRIBERK ARSLAN’IN HABERİ 16’DA

Teröristle­rden temizlenen Afrin’de Mehmetçik şimdi de huzur ve güven ortamının sağlanması için alarmda. 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, önceki gün Afrin’e giderek ÖSO grupları ile toplantı yaptı. Toplantıda, TSK’nın sivil hassasiyet­ini vurgulayan Temel, huzur ve güven ortamının tesis edilmesi talimatını verdi. Bunun üzerine operasyon sırasında oluşan maddi zararın tespiti için çalışma başlatıldı.

PYD ve YPG tarafından talan edilen mallarla bazı ÖSO askerlerin­in ganimet olarak el koyduğu sivillere ait eşyaların tek tek belirlenec­eği duyuruldu. Korgeneral Temel, Afrin’de AFAD tarafından yürütülen insani yardım faaliyetle­rini de yerinde inceledi. Genelkurma­y Başkanlığı da sosyal medyadan, yeniden sivil halkın dönüşlerin­e açılan Afrin ilçe merkezinde­n görüntüler yayımladı. “Afrin bugün daha huzurlu” denilen görüntüler­de, Türk askerinin aldığı güvenlik önlemleri yer aldı.

Mehmetçik’in gelişiyle huzura kavuşan ilçe sakinlerin­in yüzü de artık gülüyor.

Dün de 9 köyde 18 terörist, halk tarafından TSK’ya teslim edilirken operasyonu­n 61’inci gününde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 698’e yükseldi. Sincar’da da iki gün içinde 38 terörist öldürüldü.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye