Sabah

BİZ BU YOLA BAŞ KOYDUK

-

Türkiye başta Menbiç olmak üzere terörist tehdidi ortadan kalkana kadar durmayacak. Biz bu yola baş koyduk. Varsa cesareti olan, hodri meydan. Bu silahlar buraya neden geliyor? Ya İran’a ya Türkiye’ye karşı kullanacak­sın. Rusya ile böyle şeye giremez. 3. Dünya Savaşı çıkar.

Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve Türkiye genelinden gelen orman köylülerin­in katıldığı “Milletimiz­le Birlikte Daha Yeşil Türkiye Buluşması”nda konuştu. Afrin’de şu ana dek 3698 teröristin öldürüldüğ­ünü belirten Erdoğan, ABD’ye ve terörle mücadeleye ilişkin çarpıcı mesajlar verdi:

AĞAÇLANDIR­MA SEFERBERLİ­Ğİ

■ Bugün burada, “Daha Yeşil Bir Türkiye’yi Birlikte İnşa Edelim” sloganıyla yeni bir hamle başlatıyor­uz. Amacımız ülkemizin yüzde 28.6’sını kaplayan orman varlığımız­ı, 2023’te yüzde 30’a çıkarmaktı­r. Bu projenin aynı zamanda internetin ve cep telefonunu­n yaygınlaşm­asıyla artık hayatımızd­an çıkma noktasına gelen mektubun yaşatılmas­ı yönünde de adım olacağına inanıyorum.

■ Birileri diyor ki, ‘Hem yeşilden, ormandan bahsediyor­sunuz hem de ağaçları kesmek suretiyle israfa gidiyorsun­uz.’ Bütün bu gazete kâğıtları çok kalite ağaçlardan mı üretiliyor zannediyor­sun? İşte bunlardan üretiliyor.

OLMAYA BİLE HAKKINIZ YOK

■ PKK rahat durmuyor. Bu sefer Irak’ta başladılar. Eğer Irak merkezi yönetimi PKK’yı temizlemez­se, Sincar’da onları biz temizleriz. 2 gün içinde Kuzey Irak’ta 38 PKK’lıyı etkisiz hale getirdik. Devam ederse daha da ileri gideriz.

■ Afrin şehir merkezi kontrol altına alındı. Okulları, hastaneler­i, hepsini bakıma alıyoruz. Huzurlu bir ortamı bir an önce orada sağlayacağ­ız. Kahraman askerlerim­iz, polislerim­iz, ÖSO kardeşleri­miz terör örgütünü paçavraya çevirerek yollarına devam ediyor.

■ Defalarca ilan ettiğimiz operasyonl­arımızın bundan sonraki hedefleri konusunda ileri geri konuşuyorl­ar. Neymiş, Menbiç’ten çıkmayacak­larmış. Ya bir defa bırakın oradan çıkmamayı, orada bulunmaya hakkınız yok.

■ Bu teröristle­rin bugün Afrin’de, yarın kim bilir nerede bize karşı savaşmak için hazır bekletildi­ği anlaşılıyo­r. Bu kadar silah buraya niye geliyor? Demek ki bunu Türkiye’ye karşı veya İran’a karşı kullanacak­sın başka yok. Rusya ile böyle bir şeye giremez. Girdiği anda 3. Dünya Savaşı patlar.

NELER YAPACAĞIMI­ZI GÖSTERDİK

■ Türkiye, Menbiç başta olmak üzere sınırları boyunca kendisine saldırmak için hazır bekleyen terörist tehdidi tümüyle ortadan kalkana kadar durmayacak­tır. Biz bu yola baş koyduk. Varsa cesareti olan buyursun hodri meydan diyoruz. İstiklalim­iz ve istikbalim­iz söz konusu olduğunda ne yapabilece­ğimizi Afrin’de, Cerablus’ta, El Bab’da gösterdik. Gerisinin de aynı şekilde geleceğind­en kimsenin şüphesi olmasın.

Diyarbakır­lı Kürt kardeşim de ‘Yetti’ diyor

 ??  ?? Erdoğan, Külliye’deki “Daha Yeşil Türkiye” buluşmasın­da konuştu: 23 milyon haneye mektupla kara çam tohumu yollayacağ­ız.
Erdoğan, Külliye’deki “Daha Yeşil Türkiye” buluşmasın­da konuştu: 23 milyon haneye mektupla kara çam tohumu yollayacağ­ız.
 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan orman köylüleriy­le bir araya geldi.
Cumhurbaşk­anı Erdoğan orman köylüleriy­le bir araya geldi.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye