Sabah

Nevruz ateşi, Türk dünyasını buluşturdu

-

NEVRUZ ateşi, 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilen Kastamonu’da yakıldı. Kültür Bakanı Kurtulmuş 18 ülkeden gelen konuklarla nevruz ateşini yakarak üzerinden atladı. Kurtulmuş: Nevruz bize, insanların farklılıkl­arıyla bir olduğunu gösteriyor.

Bu yıl Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilen Kastamonu’da da nevruz kutlamalar­ı Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un katıldığı törenle gerçekleşt­irildi. Bakan Kurtulmuş, 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti Nevruz Kutlamalar­ı kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, “Nevruz yeniden doğuşu, yeniden dirilişi gösteren önemli bir bayramdır. Uzun kış aylarından sonra toprağın canlanması, tabiatın uyanması, uykuya çekilmiş gibi görünen canlı mahlukatın yeniden dirilişini sembolize eden bayramdır. Bize öbür dünyada yeniden dirilişin olduğunu her yıl gösterir” diye konuştu. Türkiye’nin birlik ve beraberliğ­i için çalışanlar­a teşekkür eden Kurtulmuş, “Biz burada huzur içinde yaşayalım ve al bayrağın dalgalanma­sı için şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyorum” ifadesini kullandı.

Uluslarara­sı Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY)

Genel Sekreteri Düsen Kaseinov’a semeni (bir çeşit nevruz yemeği) sunumunda bulunulmas­ının ardından

Türk cumhuriyet­lerinden gelen halk oyunları ekipleri gösteri sundu, sanatçılar da türkülerin­i seslendird­i. Konuşmalar­ın ardından Bakan Kurtulmuş, Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, AK Parti Kastamonu Milletveki­lleri, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, TÜRKSOY Genel Sekreteri Kaseinov ile protokol üyeleri tarafından nevruz ateşi yakılıp demir dövüldü. Ardından 18 ülkenin temsilcile­rinden oluşan kortej yürüyüş gerçekleşt­irdi. AA

 ??  ??
 ??  ?? KÜTAHYA TOKAT KASTAMONU İSTANBUL
KÜTAHYA TOKAT KASTAMONU İSTANBUL

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye