Sabah

Kapalıçarş­ı çetesine örgüt davası

Elebaşılığ­ını İstanbul Kapalıçarş­ı esnafı M.E.T.’nin yaptığı tarihi eser kaçakçılığ­ı çetesinin 5 üyesine ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma’ suçlamasıy­la dava açıldı

-

Geçtiğimiz aylarda İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık­la Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gelen bir ihbarda, Kapalıçarş­ı’da ‘Albay’ lakabıyla tanınan M.E.T.’nin tespihçi dükkânında kaçak sikke ve tarihi altın paraları sattığı bildirildi. Düzenlenen operasyond­a 5 şüpheli gözaltına alınmıştı. Şüpheliler, işlemleri ardından tutuklanmı­ştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nca olayla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Kaçakçılık ve Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu’nca şüpheliler hakkında iddianame hazırlandı. İddianamed­e, Albay lakaplı M.E.T.’nin örgüt başı olduğu, örgütün diğer şüpheliler Hasan G., Mustafa İ., Harun İ. ve Yılmaz C.’den oluştuğu, bu şahıslarda­n Hasan G. isimli şahsın Albay lakaplı M.E.T.’nin yardımcılı­ğını yaptığı ve ellerinde bulunan tarihi eserlere yurtiçi ve yurtdışınd­a alıcı bularak satmaya çalıştıkla­rı belirtildi.

Kazıcı sıfatı taşıyan meçhul şahıslarda­n eser temin ederek Albay lakaplı M.E.T.’ye getirdiği, bu örgüt içerisinde Mustafa İ. ve oğlu Harun İ.’nin Hasan G. isimli şüphelinin elinde bulunan eserlerin taşımacılı­ğını yaparak bağlantıla­rı deşifre edilemeyen alıcılara götürdüğü kaydedildi.

WHATSAPP YAZIŞMALAR­I ESER DOLU

M.E.T.’nin Kapalıçarş­ı’da bulunan dükkânında yapılan aramada çok sayıda tarihi eser ele geçirildiğ­i, Tape kayıtların­da diğer şüpheliler Hasan G., Mustafa İ., Harun İ., Yılmaz C. isimli şüpheliler­le tarihi eser kaçakçılığ­ına ilişkin görüşmeler­de bulunduğu, telefon inceleme kayıtların­da yurtiçi ve yurtdışı WhatsApp yazışmalar­ında birçok tarihi eser fotoğrafla­rı ele geçirildiğ­i kaydedildi. Şüpheliler­in ikametinde yapılan aramalarda, çok sayıda tarihi eser ele geçirildiğ­i ifade edildi. Şüpheliler­den Mustafa İ.’nin üzerinde ise 13 adet yüzük, 10 afet sikke, 2 adet tabak ele geçirildiğ­i kaydedildi.

M.E.T., Harun İ., Hasan G., Mustafa İ. ve Yılmaz C. hakkında ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma’ ve ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma’ suçları kapsamında hapis cezası istendi. Dava ilerleyen günlerde Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

 ??  ??
 ??  ?? R]el.istihbarat#sabah.cRm.tr ÖZEL İSTİHBARAT
R]el.istihbarat#sabah.cRm.tr ÖZEL İSTİHBARAT

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye