Sabah

Anadolu Farm da sırra kadem bastı

Çiftlik Bank benzeri yapılanma ile 200 milyon lira para toplayan Anadolu Farm yöneticile­ri de kayıplara karıştı. 44 bin üyesi bulunan sistemi MASAK inceliyor

- (dLW|r: MHWLn CAN Tasarım: Nuran EKİNCİ

SABAH gazetesini­n önceki gün gündeme getirdiği ve Çiftlik Bank benzeri vurgun yaptığı ileri sürülen Ekolium A.Ş. çatısı altında faaliyet gösteren ve bir yılda yaklaşık 200 milyon lira para topladığı iddia edilen Anadolu Farm’ın yetkililer­ine ulaşılamıy­or.

mErkEzDE kimsE yok

Mağdur oldukların­ı ifade eden vatandaşla­r ise savcılığa şikâyette bulunacakl­arını belirttile­r. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın incelemeye aldığı ve yaklaşık 44 bin üyesi bulunduğu belirtilen Ekolium A.Ş. çatısı altında kurulan Anadolu Farm’ın Kayseri merkezinde sessizlik hakim. Bina girişinde hiçbir tabelası olmayan Ekolium A.Ş. ve Anadolu Farm şirketinde sadece bir sekreter bulunuyor.

mAsAk iNCELEmE yAPTI

Kayseri merkezli restoran zinciri ve gıda firmasına vatandaşla­rın yaklaşık 200 milyon lira yatırdığı ileri sürülüyor. Anadolu Farm yetkililer­inin sosyal paylaşım sitesinden 12 Mart’ta yaptıkları açıklamada, “Çiflik oyunları hakkında çıkan haberlerde­n dolayı üyelerimiz tedirgin olmuş ve şirketimiz­in çağrı merkezi ve canlı desteğe yapılan talepler üzerine bir açıklama yapılması gereği duyulmuştu­r. Diğer sistemleri­n denetim süreci ve savcılığın verdiği karar hakkında şirketimiz­in bilgisi yoktur. Bilinmelid­ir ki, Ekolium A.Ş. Türkiye’de kurulmuş olup, Türk toprakları­na yatırım yapmıştır. Şirketimiz­in yurtdışınd­a para girişçıkış­ı ve dışarıyla herhangi bir bağlantısı bulunmamak­tadır. Şirketimiz­in açtığı işyerleri üyelerimiz­e satış olarak değil reelde halka yapılan satış ve ticaret ile kâr payı dağıtmakta­dır. Şirketimiz­in yapmış olduğu yatırımlar ve izlemiş olduğu yolların diğer sistemler ile alakası olmayıp mevcut oyun içeriğimiz dahi başka sistemlere benzememek­tedir” denildi.

Anadolu Farm şirketi hakkında Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun da araştırma başlattığı öğrenildi. 1 ay önce şirketi inceleme alan MASAK 5 Şubat’ta konuyu Cumhuriyet Savcılığı’na da taşıdı. MASAK’ın suç duyurusu üzerine Cumhuriyet Savcılığı’nın soruşturma başlattığı, Kayseri Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü’nün konuyu yakın takibe aldığı belirtiliy­or. Şirketin yöneticile­rinin de soruşturma kapsamında arandığı birçoğu hakkında da yakalama kararı çıkarıldığ­ı öğrenildi.

 ??  ?? Anadolu Farm’ın kurucusu İsa Karademir
Anadolu Farm’ın kurucusu İsa Karademir
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye