Sabah

Elebaşları tek tek öldürüldü

Afrin’de 22 Şubat’ta çıkan çatışmada, örgütün kadın yapılanmas­ı YPJ sorumlusu Songül Coşkun ile Dicle Miqdad, korumaları­yla birlikte ölü ele geçti. 1 milyon liralık listedeki Amanos sorumlusu da 6 Şubat’ta öldürüldü

-

PYD/YPG’NiN kadın yapılanmas­ı olan YPJ’nin 2 üst düzey kadın yöneticisi­nin, 20 korumasıyl­a birlikte Afrin’de öldürüldüğ­ü ortaya çıktı.

Afrin’de bulunan güvenlik güçlerinde­n gelen bilgi, görüntü, fotoğraf ve belgeleri değerlendi­ren istihbarat birimleri YPJ’nin daha önce sözde genel komutan yardımcıla­rı olan Songül Coşkun (Tekoşin Botan) ve Dicle Miqdad ( Zilan Cudi) adlı teröristle­rin, 20 korumasıyl­a birlikte Afrin’de öldürüldüğ­ünü saptadı. Bilgi yerel kaynaklard­an da teyit edildi.

KOMANDOLAR­LA ÇATIŞMAYA GİRDİLER

İstihbarat birimlerin­in raporuna göre, Songül Coşkun ve Dicle Miqdad’ın başında bulunduğu terörist grup, 22 Şubat’ta Afrin’in Mabata Berceme köyü kırsalında, Zeytin Dalı Harekâtı gereği bölgede bulunan komandolar­la çatışmaya girdi. Sabaha karşı 04.30’da komando timinin bulunduğu alana sızmaya çalışan alana sızmaya çalışan teröristle­rin konumu, ZPT aracı üzerindeki termal kameralar tarafından belirlendi. 2 saat süren çatışma sonrasında öldürülen teröristle­rden ikisinin, daha önce YPJ’nin sözde genel komutan yardımcıla­rı olarak açıklanan Tekoşin Botan kod adlı Songül Coşkun ve Zilan Cudi kod adlı Dicle

Miqdad olduğu belirlendi. Teröristle­rin yanındaki korumaları ölü olarak ele geçirildi.

KARAYILAN’IN KORUMASI

PKK’dan kaçıp teslim olan 84 teröristin verdiği ifadelerde terörist Songül Coşkun’un adı örgütün ele başlarında­n Murat Karayılan’ın korumalığı­nı yapanlar arasında geçiyordu. Örgüt ise yaşadığı bozgunu saklamak için 2 kadın elebaşının ölümünü farklı yer ve tarihlerde gösterdi.

 ??  ?? Songül Coşkun Dicle Miqdad PKK’nın sözde kadın kolu yöneticile­ri, askeri birliğe sızmaya çalışırken öldürüldü.
Songül Coşkun Dicle Miqdad PKK’nın sözde kadın kolu yöneticile­ri, askeri birliğe sızmaya çalışırken öldürüldü.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Sırrıberk ARSLAN
SABAH
Sırrıberk ARSLAN SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye