Sabah

Utandığım için mi sevk etmişler

Aykut Kocaman, G.Saray derbisi sonrası PFDK’ya sevk edilmesine böyle tepki gösterdi

- <aVHPLn <,L',R,M Tasarım: Tayfun ŞENEL 7PMLBO DFNJS WPMLBO EFNJS!TBCBI DPN US

KOCAMAN NE DEMİŞTİ "Y,65 Kocaman, 0-0 biten Galatasara­y derbisi sonrası hakem Bülent Yıldırım’la ilgili şunları söylemişti: “Maçın başından bu yana eşitliğin bozulmamas­ı için Galatasara­y kadar büyük çaba gösterdi. Haftalardı­r söylüyorum, açıkçası utanıyorum bu konuları dillendirm­ekten ama çok net bir şekilde gözüküyor. Ötesini söylemeye gerek yok! Gözünün önündeki 3 net penaltıyı vermedi.”

TFF Hukuk Müşavirliğ­i önceki gün PFDK sevklerini açıklarken, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman’ın, Galatasara­y derbisi sonrası flaş röportaj ve basın toplantısı­nda yapmış olduğu ‘sportmenli­ğe aykırı açıklamala­rı’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın

S38. Maddesi uyarınca tedbirsiz olarak sevk edildiğini duyurmuştu. Tecrübeli teknik adam, söz konusu sevkle ilgili “Hakem konusunu dillendirm­ekten utandığımı söylemişti­m. Bunun için mi sevk etmişler?” diyerek, çıkacak muhtemel cezaya tepki gösterdi. üper Lig’in 61 golle en çok gol atan takımı Galatasara­y’ın ardından ikinci sırada yer alan Fenerbahçe’de (49) orta saha ve hücum oyuncuları­nın 2. yarı başından bu yana yaptığı asist sayısı sadece 6... Sarı-lacivertli­lerin orta alan ve hücum bölgesinde ligin ikinci yarısından bu yana, 9 oyuncu hatırı sayılır sürelerle forma giydi. 9 maçlık süreçte Fenerbahçe 15 gol kaydederke­n, orta saha hücum oyuncuları­nın asist sayısı sadece 6’da kaldı. Bu 6 asisti Valbuena (2), Dirar (2), Aatif (1) ve Alper (1) paylaştı. Mehmet Topal, Souza, Fernandao, Soldado ve Giuliano ise ligin ikinci yarısında asist yapamadı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye