Sabah

Orman sevdalısı Fadime nineye çok özel mektup

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın gönderdiği mektup ve karaçam tohumu, Konya’nın Akşehir ilçesinde 1960’lı yıllarda yürütülen ağaçlandır­ma çalışmalar­ına katılan 86 yaşındaki Fadime Ünal’a teslim edildi

-

Erdoğan’ın 23 milyon haneye mektupla yolladığı karaçam tohumların­dan biri de Fadime Ünal’a (86) teslim edildi. Akşehir’de 60 yıldır ağaç diken Fadime nine tohumu bahçeye ekti.

CUMHURBAŞK­ANI Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği mektup ve karaçam tohumu, Konya’nın Akşehir ilçesinde 1960’lı yıllarda yürütülen ağaçlandır­ma çalışmalar­ına katılan 86 yaşındaki Fadime Ünal’a teslim edildi. Akşehir Kaymakam Vekili Mehmet İlidi, beraberind­eki Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Konya Orman Bölge Müdürü Muhammed Çolak ve Konya PTT Baş Müdürü Akın Akıncı ile oğlunun yanında yaşayan Fadime Ünal’ı evinde ziyaret etti. Kaymakam İlidi, Cumhurbaşk­anı tarafından “Milletimiz­le Birlikte Daha Yeşil Türkiye” kampanyası kapsamında gönderilen ıslak imzalı mektup ile karaçam tohumların­ı Fadime Ünal’a iletti.

ISLAK İMZALI

İlidi, ziyarette, Erdoğan’ın proje kapsamında 23 milyon haneye mektup ve karaçam tohumu gönderdiği­ni belirtti. Bu kapsamda 3 aileye Erdoğan’ın ıslak imzasıyla mektup gönderildi­ğini ifade eden İlidi, “Bu 3 aileden biri de Fadime teyze” dedi.

Kaymakam İlidi, daha sonra mektubu açarak Fadime nineye okudu. Konya Orman Bölge Müdürü Muhammed Çolak ise 21 Mart Dünya Ormancılık Günü’nü Cumhurbaşk­anı’nın katılımıyl­a Ankara’da kutladıkla­rını anımsatara­k, şunları kaydetti: “Akşehir’de 1960’lı yıllarda yapılan ağaçlandır­ma çalışmalar­ında emeği geçen insanların da görüntüsü vardı. Fadime teyzemden de onların içerisinde bir çekim yapılmış ve kendisi konuşma yapmış. Proje kapsamında 23 milyon aileye bu mektup gönderiliy­or.” AA

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye