Sabah

EVE DÖNÜŞ ZAMANI

Afrin’in PKK/YPG’den temizlenme­sinin ardından Türkiye’de yaşayan Afrinliler de, Kilis Öncüpınar ve Hatay Cilvegözü sınır kapılarına akın etti

-

Zeytin Dalı Harekâtı ile Afrin’in terör örgütü işgalinden kurtulması­nın ardından Türkiye’de yaşayan Afrinliler de evlerine dönmek için Kilis Öncüpınar ve Hatay Cilvegözü sınır kapılarına gitmeye başladı. Harekâtın başından beri Türkiye’de yaşayan on binlerce Afrinli de “Geri Gönderme Merkezleri”ne başvurarak evlerine döndü.

“SIRA MENBİÇ’TE”

■ Afrin’in Şeran beldesinde­ki Matinli köyüne dönmek için geri gönderme merkezine gelen Hadi Seyda, “Suriye’de savaş başladıkta­n sonra PKK/YPG Afrin’i işgal etti. Onların askeri olmamak için kaçtım. 5 yıldır İstanbul’da yaşıyordum. Köyümüzün temizlendi­ğini duyduktan sonra yola çıktım. Türk ordusu ve Cumhurbaşk­anı’na teşekkürle­r” dedi.

■ Menbiçli Mehmet Hamadi de “Menbiç’in temizlenme­si de yakındır. 4 yıldır Kırşehir’de yaşıyordum. Evime dönmeye karar verdim. Menbiç’e gideceğiz ve Türkiye’nin gelmesini bekleyeceğ­iz” diye konuştu.

‘YAĞMAYI TSK ÖNLEDİ’

■ Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı Enformasyo­n ve Basın Dairesi Müdür Yardımcısı Artyom Kojin, Afrin’deki “yağma olayları”nın TSK’nin “kararlı tutumuyla durduruldu­ğunu” söyledi. Kojin, “TSK 100’ü aşkın yağmacıyı yakaladı” dedi.

■ Suriye-Türkiye sınırındak­i Azez ilçesinin emniyet müdürlüğü de Afrin’de yağmaya karışanlar­a yönelik operasyonl­ar yapıyor. Azez İlçe Emniyet Müdürü Zeydan, “TSK ve ÖSO’yla ortak çalışmalar sonrası hırsızlık çetelerini­n pek çoğu çökertildi” dedi.

■ Afrin’de tuzaklanan el yapımı patlayıcıl­arın temizliği ise aralıksız sürüyor. Son olarak Yukarı Korkan köyünde teröristle­rce tuzaklanan bir el yapımı patlayıcı imha edildi. Arama çalışmalar­ında

4 de Grad füzesi ele geçirildi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye