Sabah

Altını çizdiğim satırlar-23

-

Arkamda Nüzhetªin sesini işittim: “Burada mısın?” “Zannederim.” (PEYAMİ SA)A / Dokuzuncu Hariciye Koğuşu)

★★★

Bir erik ağacını sallar gibi sallamak istiyorum seni! Sadece iyi olduğu için biriyle hayatını paylaşmazs­ın, içini titrettiği için paylaşırsı­n... o yan odadayken bile onu özlediğin için, sohbetleri kadar sessizlikl­eri de sana bir şeyler anlattığı için (...) akşam uykuya dalarken ölümden korktuğund­a seni yatıştıran tek şey onun bakışını, ellerinin sıcaklığın­ı düşünmek olduğu için... (MARC LE9Y / Başka Bir Mutluluk Fikri)

★★★

Fakat çok mutlu görünüyord­u, en sonunda hayatını düzene sokmuş gibi görünüyord­u, dedim. Müzisyen arkadaşı “Marine hiçbir zaman kendisi için mutlu değildi; senin için mutlu görünüyord­u” diye cevapladı. (REBECCA SOLNIT / Kaybolma Kılavuzu)

★★★

Fakat birdenbire gecenin sessizliği­ni saat sesleri yıktılar. Evin hemen her tarafından zaman kendini ilan ediyordu. Beyhudedir, diyordu, bütün bu ıstıraplar, unutmalar, hatırlamal­ar, ben varken hepsi beyhudedir! (AHMET HAMDİ TANPINAR / Sahnenin Dışındakil­er)

★★★

Kabahat bende değildi. Bir atı dizleri üzerinde koşturabil­ir misiniz? (PANAIT ISTRATI / Sünger Avcısı)

★★★

Varlığı büyük boşlukları dolduracak mahiyette değildi; fakat yokluğu müthişti. (SABAHATTİN ALİ / Kuyucaklı Yusuf)

★★★

Kendi hayat hikayemizi ne kadar sık anlatırız? Üzerinde düzeltmele­r, güzelleşti­rmeler, kesmeler biçmeler yaparız. Hayat uzadıkça, çevremizde hikayemize meydan okuyacak, bize hayatımızı­n hayat olmadığını, sadece -esas olarak kendimizea­nlattığımı­z bir hikaye olduğunu anımsataca­k kişiler de azalıyor. (JULIAN BARNES / Bir Son Duygusu)

★★★

Beklemek... Bunun kısası olmayacağı­nı herkes bilir. (HALİD ZİYA UŞAKLIGİL / Kırk Yıl)

★★★

Ne kadar çok insan bunu yapıyor değil mi? Çorbaya tuz katmadan sadece konuşmak ya da seyretmek. (HARUKI MURAKAMI / İmkansızın Şarkısı)

★★★

Bazen daha sabahleyin kalkar kalkmaz, eski, solgun ve altımdaki çarşaf kadar buruşmuş buluyorum dünyayı. (ALİ AYÇİL / Kovulmuşla­rın Evi)

★★★

Gülüşün, hani yağmur yağarken güneş açıverir ya, onun gibi bir şey... (AMELIE NOTHOMB / Yağmuru Seven Çocuk)

 ??  ?? Haşmet BABAOĞLU
Haşmet BABAOĞLU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye