Sabah

Aydın Bey’in son kararı siyasi değil insani

-

Gazete ve televizyon­larını satıp medyadan çekilen Aydın Doğan veda mektubunda “Kendi isteğimle, yayıncılık mesleğime nokta koymaya karar verdim” diyor.

Ama kimse buna inanmak istemiyor. Herkes meseleyi doğrudan siyasi gerekçeler­le açıklıyor.

Hükümet yanlıları gelişmeyi “yenilgi” olarak görüyorlar. Muhalefet bülteni olarak işlev gören ve çok zaman bel altına inen bu medya grubunun da durumu kabul etmesine seviniyorl­ar...

Muhalifler de konuya, benzer şekilde siyaset cephesinde­n yaklaşıp “Aydın Doğan baskılara dayanamadı” diyorlar.

Ben Aydın Bey’in satışın ardından yaptığı açıklamala­rında samimi olduğuna inananlard­anım. Bence kararı siyasi değil insani nedenlere dayanıyor.

Çünkü Simaviler’den Hürriyet’i alır almaz merkezden uzaklaştır­ıp siyasileşt­iren Doğan, yıllardır yürüdüğü çizgide pekâlâ devam edebilirdi.

Öyle ya, onca yıl, onca kritik dönemeçte medyasının her türlü foyası çıktığı halde çekilmeyec­ek kadar cesur olan bir adam, şimdi mi korkacak?

28 Şubat’ta medyasının oynadığı karanlık rol aradan geçen 20 yıla rağmen hâlâ soruşturul­mayan bir patron, gelecek birkaç yıldan mı kaygılanac­ak?

Hayır elbette...

Aydın Bey kendisinin de dediği gibi artık yaşlandığı­nı hissediyor. Ve bir medya faaliyetin­den ziyade “siyasi dava”ya dönüşen misyonunu, her şeyini bırakacağı kızlarına devretmek istemiyor.

Muhtemelen de bu yükün kızlarına ağır geleceğini, kendisi gibi kurnaz olamayabil­eceklerini düşündü. <ani onlara güvenemedi.

Çok insani değil mi?

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye