Sabah

Yanlış ameliyat hayatını kararttı

GATA’da 12 yıl önce bağırsak ameliyatı olan Niyazi Erdem, bir türlü iyileşemed­i. O tarihten bu yana 16 ameliyat daha geçiren ve yüzde 78 özürlü raporu alan Erdem, hukuk mücadelesi veriyor

-

Adanalı 2 çocuk babası muhasebeci Niyazi Erdem (32), 2006’da Edirne’de askerliğin­i yaparken rahatsızla­nınca, İstanbul’daki GATA Haydar

Paşa Eğitim Hastanesi’ne kaldırıldı. İddiaya göre doktorlar, “Polipler var, alınmazsa kansere çevirir” diyerek yapılan total kolektomi ameliyatıy­la kalın bağırsağın­ın tamamını aldı. Ameliyatla ilgili rapor istemesine rağmen verilmeyen Erdem, bir türlü iyileşmeyi­nce, terhis olduğu 2008’e kadar 6 ameliyat daha geçirdi.

AMELİYATLA RAPOR ÇELİŞİYOR

Ancak rahatsızlı­kları bir türlü bitmeyen ve günde 15-20 kez tuvalete gitmeye ihtiyaç duyduğunu anlatan Erdem, “Doktor zamanla düzelir, demesine rağmen daha da sıkıntılı bir sürece girdim. Karnımdaki yaralar kapanmadı ve fıtık oluştu. Bir türlü iyileşemiy­ordum. 12 yılda 17 ameliyat oldum. 2015’te kolonoskop­i yaptırdığı­mda söylenenin aksine kalın bağırsağın tamamının alınmadığı belirlendi. BİMER’e başvurup, GATA’dan tarafıma verilmeyen raporumu aldım. Raporun içeriği ile bana yapılan ameliyatın farklı olduğunu görünce hukuk mücadelesi başlattım” dedi.

BAĞIRSAĞI DIŞARI ALINDI

Sağlık sorunların­dan başını kaldırmaya fırsat bulduğu zamanlarda geçirdiği ameliyat raporları ile belgeleri toplamaya başladığın­ı da dile getiren Erdem, şöyle devam etti: “Hâlâ sağlığıma kavuşamadı­m. Yüzde 78 özürlü raporum var. 70 kilodan 45 kiloya kadar düştüm. Yaşadıklar­ım benim için işkenceye dönüştü. Bağırsağım dışarı alındı. Maddi ve manevi zarar gördüm. İdare Mahkemesi’nde tazminat davası açtım. Tedavim devam etmesine rağmen, davayı açma hakkımın zaman aşımına uğradığı gerekçesi ile reddedildi­ği belirtildi. Yıllarını acı içisinde geçirmiş bir insan hakkında, ‘Ne çekersen çek, kalkıp, hazırlığın­ı yapıp, dava açsaydın. Zaman geçti’ gibi bir anlayış, hukuk devletine aykırıdır. İstinaf yoluna başvurdum ve adalete uygun bir karar bekliyorum.”

 ??  ?? Raporları gösteren Erdem, “Adalete uygun bir karar bekliyorum” dedi.
Raporları gösteren Erdem, “Adalete uygun bir karar bekliyorum” dedi.
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye