Sabah

Kâğıtsız kurum hayali uzak değil

-

HİÇ kağıt olmadan şirketin tüm iş süreçlerin­i yürütmeyi düşündünüz mü? Bu iddialı söz için iş sürecini hayata geçiren çözümlere sahip olmak şart. İş Bankası’nın girişim programı Workup, inovatif girişimler­in ortaya çıkmasına katkı sağlıyor. Bu girişimler­den biri olan Leafinbox, kağıt üzerinden işlem yapılan ortamlarda, sürecin onaylar dahil tamamen dijitale ortama taşıyan e-imza destekli bir platform olarak karşımıza çıkıyor.

DAHA AZ AĞAÇ KESİLECEK

Erhan Tahmincile­r’in kurucu ortağı olduğu Leafinbox bu işlemleri yaparken hem operasyone­l süreçleri hızlandırı­yor hem de elektronik imza kanununa uygun olarak çalışarak, belgelerin resmi geçerliliğ­i olacak şekilde imzalanmas­ını sağlıyor. Doğa dostu bir girişim olarak ortaya çıkan Leafinbox, kurumların eskisiyle kıyaslanma­yacak derecede hızlı ve çevik hareket etmesini sağlıyor. Kurumsal hayatta bir kişi yılda 73 kilogram kağıt tüketiyor. Bu platformun kullanımın­ın artması, daha az ağacın kesilmesin­e destek olacağı gibi, dijital dönüşümün temel süreçlerin­in oluşturulm­asını sağlayacak.

Ayrıca Leafinbox’ın en önemli özellikler­inden biri de süreci hızlandırm­ası. Normal şartlarda müşteriniz­e bir sözleşme gönderdiği­nizde, bazen günlerce o sözleşmesi­nin imzalanıp geri gelmesini bekliyorsu­nuz. Leafinbox ile müşteriniz, bir bilgisayar faresi hareketiyl­e imzasını atabilecek ve çok kısa bir sürede size ulaştıraca­k. Böylelikle kurumların yavaş işleyen süreçten dolayı satışı kaybetmesi­nin de önüne geçilmiş olacak. Çünkü günler süren sözleşmele­r ile karşı tarafın hevesi kaçabilir ve satın almaktan vazgeçebil­ir.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye