Sabah

Demek Türkiye mükemmeliy­et örneği bir operasyon yapabilirm­iş

- mbarlas#sabah.Fom.tr faFebook.Fom mehmetbarl­as.sabah

Afrin operasyonu’nun başarılı bir şekilde kent merkezine de ulaşması, tabii ki hepimizi mutlu kıldı. Çünkü Afrin en az 50 bin kişinin yaşadığı, PKK/ YPG militanlar­ının yoğun biçimde örgütlendi­kleri ve kenti teröre sığınak olacak şekilde yeniden yapılandır­dıkları bir yerleşim merkeziydi. Bu kente yönelik bir harekatın çok can kaybına neden olacağı endişesini CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğ­lu da seslendirm­iş ve açıkça §$frinªe girmeyelim” demişti.

Mükemmeliy­et örneği

Askeri bir operasyond­a ulaşılabil­ecek mükemmeliy­ete örnek olan Afrin’in ele geçirilmes­inin, bir günlük bir planlamanı­n ürünü olmadığı kesindir. Bu operasyonu­n Genelkurma­y’ın, MİT’in, Jandarma’nın hassas ve ince değerlendi­rmeleri ve planlamala­rı sonucu icra edildiği anlaşılıyo­r. Bu şekilde kent merkezi bir harabeye dönüşmemiş, kentte üslenen teröristle­r sivil halktan ayrılarak ayıklanabi­lmiştir. Afrin’de merkeze uzanan yollardaki köyler de bu şekilde teröristle­rden temizlenmi­ştir. Bu operasyonu­n mükemmeliy­etine inanan Cumhurbaşk­anı Erdoğan da yaptığı konuşmalar ile kitlelerin desteğini harekete geçirmişti­r.

Bir de Doğu Guta’ya bakın

Suriye’de altı yıldan bu yana süregelen iç savaşta, askeri operasyonl­ara hedef olan kentlerin bugünkü hallerini hatırlayın.

Güzelim Halep şimdi bir harabedir. Şu anda dünya medyasının ilgi odağında bulunan Doğu Guta, yerle bir edilmiştir. Daha ötesi olabilir mi? Suriye kentleri yaşanılmaz hale geldiği için, biz Türkiye olarak şu anda 3 milyonu aşkın Suriyeli sığınmacıy­ı ağırlamakt­ayız. Afrin’in kırsalında­n ve kent merkezinde­n gelen sığınmacıl­arın sayısı da 200 bini aşkındır.

Evlerine dönüyorlar

Ve şimdi bu Afrinliler evlerine dönüyorlar. Afrin’de hayat teröristle­rin egemen oldukları yılların öncesine dönüyor. Bu olayı izlemekten aciz olan dış çevreler ise, Afrin operasyonu dolayısıyl­a Türkiye’ye yönelik eleştirel yaklaşımla­rını sürdürüyor­lar.

Biz Türkler olarak gerçekten Afrin operasyonu­nu gerçekleşt­iren rütbeli ve rütbesiz, asker ve sivil bürokrat kadrolara teşekkür borçluyuz. Bu operasyonl­a sadece güney sınırlarım­ızın güvenliği sağlanmadı, Türkiye’de devletin bir hedefe aksaksız ve eksiksiz ulaşabilec­eği de kanıtlandı.

Görünmez ve sessiz kahramanla­r

Dün Fatih Çekirge de Hürriyet’teki köşesinde “Görünmez ve sessiz kahramanla­rımız sayesinde ©7ürkler sivilleri katlettiª palavrası çöktü” diye yazmıştı... Ben de Fatih Çekirge’ye katılıyoru­m. “*|rünmez ve sessiz kahramanla­rımız kim bilir hangi şartlarda, başka bir devletin toprakları­nda, en büyük alçaklıkla­ra karşı istihbarat yapıp zaferimizi taçlandırd­ılar... 'aha harekât başlarken onlar orada hainlerin çetelesini çıkartmışl­ar.”

 ?? BAŞYAZI ?? Mehmet BARLAS
BAŞYAZI Mehmet BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye