Sabah

FETÖ’nün şantaj arşivi

- 7DOLS <$5',0&,

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) kendisinde­n olmayanlar­ı sindirmek için kullandığı gizli çekimlerde­n oluşan şantaj görüntüler­inin yer aldığı arşiv, Genelkurma­y Çatı Davası’nın sanıkların­ın ev ve iş yerlerinde bulundu. Telefon, bilgisayar, CD ve taşınabili­r bellekleri inceleyen adli bilişim uzmanları, soruşturma konusuyla ilgili bilgileri, davanın görüldüğü Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

Uluslarara­sı adli bilişim standartla­rına uygun tekniklerl­e incelenen materyalle­rde, FETÖ’ye ait çok sayıda doküman, fişleme belgeleri, darbe girişimine yönelik içerikler ile örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in talimatlar­ına ulaşıldı.

Bunların arasında örgütün, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde önemli konumdaki general ve subaylara ait olduğu belirlenen gizli çekim yöntemiyle elde ettiği özel görüntü ve ses kayıtları da yer aldı.

TASFİYE İÇİN KULLANDILA­R

Adli bilişim uzmanların­ın tespitine göre, örgüt kendisinde­n olmayan ve bu yapıdaki kişilere karşı isimlere şantaj yapmak için bu görüntü ve ses kayıtların­ı kullandı.

Bu şekilde komuta kademesine kendi mensupları­nı yerleştirm­ek isteyen FETÖ’nün, bazı TSK mensupları­nın yanına kendilerin­e rakip gördüğü üst düzey isimleri de ekleyerek terfilere yön verdiği belirtildi.

Örgütün bu yöntemle çok sayıda rütbeliyi saf dışı bıraktığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığ­ında kritik görevde olan Korgeneral N.D’nin bu şekilde istifaya zorlandığı belirtildi.

ÇOĞU KARARGÂH İÇİNDEKİ HAİNLER

Şantaj yapılan isimlerle görüntülen­en kadınların örgüt tarafından seçildiği, bu görüntüler­in bir kısmının Genelkurma­y Başkanlığı İstihbarat­a Karşı Koyma Müdürlüğü’ne bağlı bilgisayar­da bulunduğu ifade edildi. Bu birimde görev yapanların önemli bir kısmı Genelkurma­y “Çatı Davası’nın” sanıkları arasında yer alıyor.

Ankara’da görülen “Çatı Davası’nda”, darbe girişimi sırasında Genel Kurmay Başkanlığı’nı işgal eden, vatandaşla­ra kurşun yağdırıp, komutanlar­ın derdest edilmesi olaylarına karışan çoğu üst rütbeli hain yargılanıy­or.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye