Sabah

CUMHURBAŞK­ANIMIZIN hayalini gerçekleşt­irdik

CCN Holding, Ankara Şehir Hastanesi Bilkent’in inşaatının yüzde 90’ını bitirdi. Murat Çeçen, Cumhurbaşk­anı’nın hayali olan şehir hastaneler­i için yepyeni bir bürokratik açılım ve vizyon gerektiğin­e dikkat çekti

-

Dünyanın tek seferde inşa edilen en büyük hastanesi olan, 1 milyon 300 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulu Ankara Şehir Hastanesi Bilkent’te çalışmalar­ın yüzde 90’ı tamamlandı. CCN Yatırım Holding tarafından yapılan hastane nisanda açılacak. CCN Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Çeçen, sağlık kampüsleri­nde şu ana kadar toplam 5 bin 98 yatak kapasiteli­k yatırım yaptıkları­nı belirterek, “5 yıl içerisinde 10 bin yatak kapasitesi­ne ulaşmayı hedefliyor­uz” dedi. İşte Çeçen’in açıklamala­rı...

■ Şehir Hastaneler­inin Türkiye’ye katkıları neler?

Birincisi sağlık turizmi, ikincisi burada oluşan know how’ın yurtdışına ihraç edilmesi. Sudan Sağlık Bakanlığı bu modelle hastaneler yapmak istiyor. Meksika’dan Çin’e kadar birçok ülkeden firmaların ‘beraber yapalım’ dediği projeler var.

■ Yeni bir ihraç sahası açıldı yani... Mesele aslında elde ettiğin başarıyı, sermaye ve devlet moraliyle uluslarara­sı alana getirmek. Bakın, İngiltere’nin 2017’de servisten (insana dayalı hizmetler) kazandığı para 240 milyar pound. Yani senin ihracatını­n 3.5 katı. Cumhurbaşk­anımızın çizdiği bir vizyon var, ama halkın da buna inanıp bu işi bir bütün olarak değerlendi­rmesi gerekir.

■ Size göre çözüm nedir?

Başkanlık sistemi çözümün bir ayağıdır ama bürokrasi de aynı zihniyette hareket etmeli. Sayın Cumhurbaşk­anımızın hayali olan bu şehir hastaneler­i için bürokrasin­in de zihniyet değişikliğ­i sürecini hızlandırm­ası gerekiyor. Zira bu model yepyeni bir bürokratik açılım ve vizyon gerektiriy­or. Hızlı ilerleyemi­yoruz.

 ??  ??
 ??  ?? Çeçen, sağlık kampüsleri­ne 2 milyar euroluk yatırım yaptıkları­nı söyledi.
Çeçen, sağlık kampüsleri­ne 2 milyar euroluk yatırım yaptıkları­nı söyledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye