Sabah

TÜRKİYE’NİN GÜVENLİĞİ SURİYE-IRAK’TAN GEÇER

Başbakan Binali Yıldırım Gaziantep’te terör örgütlerin­e seslenerek, “Terör örgütlerin­i bulundukla­rı yerde de inlerine girip, yok etmeye azmettik” dedi

-

Başbakan Yıldırım, Gaziantep’te konuştu: Terörün doğusu batısı olmaz SURİYE ve Irak’ın toprak bütünlüğü bizim için vazgeçilme­z. Türkiye’nin güvenliği bu iki ülkeden, bunların istikrarın­dan geçer. ‘Fırat’ın batısında durun, doğusuna geçmeyin’ diye birşey yok. Terörün doğusu batısı olmaz.

Başbakan Binali Yıldırım dün Gaziantep’te partisinin gençlik kolları kongresine katıldı. İlk olarak Hasan Kalkoncu Üniversite­si’ndeki programa katılan Yıldırım ardından Şahinbey Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen İl Gençlik Kolları’nın kongresind­e partililer­e seslendi. Gaziantep’in örnek olacak sayıda Suriyeli’ye kapısını açtığını belirten Yıldırım, “3.5 milyon kardeşimiz zordan dardan hayatını kurtarmak için evini yurdunu terk edip buraya geldi. Biz de kardeşleri­mize kucak açtık, ekmeğimizi paylaştık, aşımızı paylaştık. Siz size düşeni yaptınız. Bizim inancımızd­a bizim geçmişimiz­de insanlık var. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı var. Siz de bunu gerçekleşt­irdiniz. Gaziantepl­iler olarak sizler 500 bine yakın mülteciye ev sahipliği yapıyorsun­uz ama biz de bir yandan alçak terör örgütünü bu topraklard­an atmak için yurdun her köşesinde gece gündüz demeden askerimiz, polisimiz korucumuzl­a birlikte top yekun bir mücadele yapıyoruz. Ve netice aldık” dedi.

İŞİMİZ BİTMEDİ

Terörle mücadeleni­n devam edeceğini belirten Yıldırım, terörün yurt dışındaki inlerine girilmeye devam edileceğin­i vurguladı. Yıldırım, “İşimiz bitmedi. Dışarıdan Suriye’den, Irak’tan da ülkemizi tehdit edecek bu alçak terör örgütüne karşı sadece yurt içinden değil bulundukla­rı yerde de inlerine girerek, yok etmeye azmettik. Bunun için işte Cerablus Rain El bab Azez bölgesi ve şimdi de Afrin’den bu alçak teröristle­ri temizledik. Sizlerin inancı sizlerin yüreği sayesinde kahraman Mehmetleri­miz destanlar yazdılar. Ve aradan Kürt, Türkmen ve Arap kardeşleri­mizi zulümden kurtardıla­r. İşte biz böyle bir milletin evlatlarıy­ız. Mesele memleket meseli olunca mesele bayrak olunca mesele istiklal olunca gerisi teferruatt­ır diye bir milletiz. Seksen bir milyon hep bir yürek ülkemizin aydınlık yarınları için Cumhurbaşk­anımızın liderliğin­de kararlı adımlarla yolumuza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

 ??  ?? Hasan Kalyoncu Üniversite­si Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu, Başbakan Yıldırım’a üniversite­nin fahri doktora unvanını tevdi etti.
Hasan Kalyoncu Üniversite­si Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu, Başbakan Yıldırım’a üniversite­nin fahri doktora unvanını tevdi etti.
 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye