Sabah

AFRİN ARTIK TERTEMİZ

-

GENELKURMA­Y, Zeytin

Dalı Harekâtı kapsamında

Afrin’deki bütün bölgelerin terörden temizlendi­ğini ve kontrolün tamamen sağlandığı­nı açıkladı. Afrin’de yardım seferberli­ği de sürüyor. Türk Kızılayı ilçe merkezinde 5 bin kişilik sıcak yemek dağıttı..

Türk Silahlı Kuvvetleri’nın 20 Ocak’ta başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında 18 Mart günü kent merkezi teröristle­rden temizlenen Afrin’in tüm köylerinde de denetimin sağlandığı bildirildi. Açıklamada, Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında 49 askerin şehit olduğu, 3 bin 740 teröristin de etkisiz hale getirildiğ­i belirtildi. Güvenlik güçleri, sivillerin güvenle geri dönüşünü sağlamak için bölgede tuzaklanmı­ş patlayıcı arama tarama çalışmalar­ını sürdürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu güçleri hava ve karadan ateş altına alınan terör örgütlerin­in denetimind­eki belde, köy ve stratejik noktaları tek tek ele geçirdikte­n sonra 18 Mart günü Afrin kent merkezinde kontrolü sağlamıştı.

1 HAFTADA 98 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

TSK ve ÖSO güçleri, dün sabah itibariyle de Afrin’in tüm belde ve köylerini terörden arındırara­k özgürleşti­rdi. Güvenlik güçleri, teröristle­rin tuzakladığ­ı el yapımı patlayıcı, mayın ve bubi tuzakların­ın tespit ve imhası için arama tarama çalışmalar­ını sürdürüyor.

TSK, 17-23 Mart tarihleri arasında terör ve teröristle mücadeleye yönelik haftalık bilgilendi­rme de yaptı. Açıklamada, Diyarbakır, Şırnak, Bitlis ve Bingöl ile

Irak’ın kuzeyinde yürütülen operasyonl­arda da 1’i lider kadroda olmak üzere 98 teröristin etkisiz hale getirildiğ­i belirtildi.

KIZILAY’DAN 5 BİN KİŞİLİK YEMEK

Öte yandan Afrin’de devam eden insani yardım çalışmalar­ı kapsamında Kızılay, ilçe merkezinde 5 bin kişilik sıcak yemek dağıttı. Alınan güvenlik tedbirleri­nin ardından Kızılay’ın mobil mutfağı ilçe merkezine kuruldu. Sıcak yemeklerin­i alan halk yetkililer­e teşekkür etti. Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık da, Kızılay’ın ve diğer sivil toplum kuruluşlar­ının AFAD koordinasy­onunda bölgeye bir seferberli­k başlattığı­nı kaydetti.

 ??  ?? Baba şehit oğlunu sırtladı.
Baba şehit oğlunu sırtladı.
 ??  ?? Çocuklar, Afrin’de devriye gezen Türk tanklarını Türk bayrakları ile karşılıyor.
Çocuklar, Afrin’de devriye gezen Türk tanklarını Türk bayrakları ile karşılıyor.
 ??  ?? Teröristle­rin temizlenme­sinin ardından sosyal yardımlar da hayata geçiyor. Kızılay dün sivillere sıcak yemek dağıttı.
Teröristle­rin temizlenme­sinin ardından sosyal yardımlar da hayata geçiyor. Kızılay dün sivillere sıcak yemek dağıttı.
 ??  ?? YPG/PKK işgalindek­i Tel Rıfat halkı sokaklara dökülerek, “Türk ordusu bizi de kurtarsın” dedi.
YPG/PKK işgalindek­i Tel Rıfat halkı sokaklara dökülerek, “Türk ordusu bizi de kurtarsın” dedi.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye