Sabah

Afrin’le diriliş tekrar başladı

“Teröristle­r Suriye’ye kaçtılar yine kovaladık. Fırat Kalkanı ile kovaladık. Afrin’de kovaladık. Artık metal yorgunluğu yok. Afrin’le beraber diriliş hareketini yeniden başlattık”

-

Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan metal yorgunluğu­nun bittiğini ve yeniden dirilişe geçildiğin­i belirterek “Şimdi diriliş hareketini Afrin ile başlattık. İnşallah bu ümmeti parçalamak isteyenler, bu milleti parçalamak isteyenler gerekli tokadı, gerek mart yerel seçimleri gerekse kasım Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemi seçiminde yiyecekler­dir” dedi.

Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Samsun il kongresind­e gündeme ilişkin şu mesajları verdi:

YENİDEN DİRİLİŞ: Genel başkan olduğumda bir metal yorgunluğu­ndan bahsetmişt­im. Afrin’le beraber şimdi diriliş hareketi yeniden başladı. 2019’a kadar kapı kapı dolaşmaya hazır mıyız? (Evet sesleri).

“TÜM TUZAKLARI BOZACAĞIZ”

KİMSE İSTİLA DİYEMEZ: Kimse Türkiye’ye, Türk ordusuna, “Suriye’de istila hareketi yapıyor” diyemez. Batı, istila hareketler­inin en güzel örneklerin­i vermiştir. Çünkü onlar müstevlidi­r. Ama bizim tarihimizd­e böyle birşey asla yok.

TOPRAKLARI­NA DÖNDÜLER

Oranın insanları toprakları­na döndüler. Şimdi de Afrin’de operasyonl­ar bittiği anda dönmeye başladılar. Telabyad’dan Resulayn’a kadar her yerde Türkiye’nin oraları da düzene kavuşturma­sı gereken mesajlar oluyor. İnşallah bu çağrıları karşılıksı­z bırakmayac­ağız.

KOVALAMAYA DEVAM: İnlerine gireceğiz dedik mi? Cudi’ye, Gabar’a, Tendürek’e, Bestler Deresi’nde girdik. Önce Fırat bölgesi daha sonra Afrin’e kaçtılar ama biz kovaladık, kovalamaya da devam edeceğiz. 3.5 milyon insan

o zulümden kaçıp bize sığındı. Suriye üzerinden ülkemize kurulan tüm tuzağı bozana kadar durmayacağ­ız.

TERÖRİST GENÇLERE ÜNİVERSİTE­DE OKUMA HAKKI

YOK: İstanbul’da bir üniversite­de imanlı, milli, yerli gençlik Afrin’le ilgili lokum dağıtıyor. Ve o komünist, vatan haini gençler onların masalarını dağıtmaya yelteniyor­lar. Terörist gençlere üniversite­lerde okuma hakkını vermeyeceğ­iz. Çünkü üniversite terörist değil vatanına milletine hizmet edecek bir nesil yetiştirir.

GEREKİRSE CAN VERİP CAN

ALACAĞIZ: Güçlü ve büyük Türkiye’yi mutlaka inşa edeceğiz. Bunun için gerekirse canımızı vereceğiz, gerekirse can alacağız. Ama asla esir olmayacağı­z, namusumuza, çocuklarım­ıza tasallut edenlere asla izin vermeyeceğ­iz. Ya olacağız ya da öleceğiz. ÇOK DAHA GÜÇLÜ ÇIKACAĞIZ:

MHP ile bir ittifak oluşturduk. Kasım seçimleri, Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemi’nin ittifakı, parlamento ittifakımı­z, yeniden diriliş hareketini­n bir noktalamas­ı olacaktır. Çok daha güçlü çıkacağız.

 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Samsun’da önce Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonu önündeki coşkulu kalabalığa hitap etti.
Cumhurbaşk­anı Samsun’da önce Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonu önündeki coşkulu kalabalığa hitap etti.
 ??  ?? Ahmet TO3AL
Ahmet TO3AL

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye