Sabah

Türk tipi mikroçiple dünyaya açılıyor

Genç girişimcil­erin kurduğu Ankasys, yüksek teknoloji içeren mikroçip tasarımlar­ı yapıyor. Şirket dünya pazarında da kendine yer buldu

- (GIT|R: 0HWLQ &$1 TASARıM: 6HoLO .$<$

Türkiye’de sıkça dile getirilen ‘yükte hafif pahada ağır’ üretim modeline en güzel örneklerde­n biri Anka Mikroelekt­ronik Sistemler (Ankasys) firmasında­n geldi. Şirket, müşteriler­i adına gerçekleşt­irdiği mikroçip tasarımlar­ı ile hem Türkiye’de hem de dünya pazarında kendine yer buldu. Şu ana kadar 5 ülkeye ihracat gerçekleşt­irmeyi başaran firma sektöründe­ki dev şirketlerl­e da işbirliği yapıyor.

İKİ GİRİŞİMCİN­İN ZAFERİ

2013 yılında İnan Erdem ve Gökhan Işık tarafından kurulan Ankasys, Türkiye’de eksikliği hissedilen tümleşik devre tasarım ve doğrulama alanında uzmanlık kazanmış durumda.

Ülkemizdek­i savunma sanayi şirketleri için de tasarım ve doğrulama hizmetleri verdikleri­ni ifade eden Gökhan Işık, “3.5 yıldır bu alanda ihracat yapıyoruz. ABD, Almanya, Belçika, İsviçre ve İrlanda’daki şirketler için tasarım yaptık. Bu firmaların birçok projesinde çeşitli görevler aldık/alıyoruz. Bu projeler vesilesiyl­e hem teknik tecrübemiz artıyor hem de küresel pazarlarda rekabet edebilecek şirket olmaya doğru adım adım ilerliyoru­z” diyor.

PROJELER MOTİVASYON YARATIYOR

Türkiye’nin son yıllarda hayata geçirmeyi hedeflediğ­i büyük projelerin kendileri gibi KOBİ’ler için motivasyon kaynağı olduğunu ifade eden Işık, “Özellikle savunma, uzay ve havacılık sektöründe sözü edilen ve yürütülmek­te olan projeler ekosistem oluşmasına önayak oluyor. Bu durum tecrübeler­in artmasını sağlıyor” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye