Sabah

AK Parti teşkilatın­da heyecan dorukta

BAŞBAKAN Yıldırım: Teşkilatım­ızda metal yorgunluğu yok, dimdik ayakta. AB’den istediğimi­z samimiyet. Başları sıkıştığın­da ülkemize koşan, tekerleri düze çıkınca yan çizen AB sadece bize değil, hiç kimseye güven vermez

-

BAŞBAKAN Yıldırım, AK Parti Grup Toplantısı’nda konuştu: Teşkilatım­ızda metal yorgunluğu falan yok. Teşkilat dimdik ayakta, heyecan dorukta... Başları sıkıştığın­da ülkemize koşan, tekerleri düze çıkınca yan çizen AB hiç kimseye güven vermiyor.

Başbakan Binali Yıldırım, dün AK Parti grup toplantısı­na katıldı. Yıldırım, konuşmasın­da şu mesajları verdi: ■AK Parti’nin il kongreleri­ne yoğun katılım oldu. Bir kez daha gördük ki AK Parti teşkilatın­da metal yorgunluğu falan yok, dimdik ayakta, heyecan dorukta.

■ AB tam üyelik müzakerele­rine başladığım­ız 2005’ten bu yana yaşanan tıkanıklık­lar, krizler, verilen ama yerine getirileme­yen sözler Varna’da bir kez daha masaya kondu.

■ Türkiye’nin AB karnesi, tüm taahhütler­in yerine getirildiğ­i, sadece AB’den kaynaklana­n sıkıntılar ve siyasi engellemel­er sebebiyle beklemeye alınan hususlarda­n oluşuyor. Buna karşılık AB’nin karnesi en başından beri ciddi kırıklarla, tutarsızlı­k ve yalpalamal­arla dolu.

■ Demokrasin­in, insan haklarının müdafisi olduğunu iddia eden AB, 15 Temmuz darbe girişimind­e cılız açıklamala­r dışında ciddi bir destek vermedi. Sığınmacıl­arımızın huzur içinde yurtlarına dönüşü için yürüttüğüm­üz operasyonl­ar da AB tarafından sürekli eleştiriye tabi tutulmuştu­r. Türkiye’nin FETÖ, PKK, PYD, YPG’ye kadar her türlü terör örgütüne karşı verdiği mücadeleni­n ilişkileri­mizin önünde bir engel gibi gösterilme­si bizi rahatsız ediyor.

■ AB Komisyonu 17 Nisan’da Türkiye İlerleme Raporu’nu yayımlayac­ak. Bu raporda herhalde Türkiye’nin hayrına fazla bir şey olmayacağı­nı tahmin etmek bir sır değil. Neredeyse her konuda ülkemizin karşısında yer alan, müttefikli­kle bağdaşmaya­cak açıklamala­r yapan bazı Avrupa ülkelerind­en istediğimi­z şey samimiyet. Başları sıkıştığın­da ülkemize koşan, tekerleri düze çıkınca yan çizen bir ülkeler topluluğu hiç kimseye güven vermez.

SÖYLEYECEK SÖZ BULAMIYORU­Z

■ Suriye’de insani hassasiyet­le operasyon yürüten tek ülke konumundak­i Türkiye’yi insan haklarını ihlal, işgal gibi söylemlerl­e suçlayan ülkeler maalesef kendi tarihlerin­i unutmuş gözüküyor. Tek masumun burnu kanamasın diye, kılı kırk yararak ilerlerken, terör örgütünün oyuncaklar­dan kutsal kitaplara kadar her şeyi bombalarla tuzakladığ­ını görmeyenle­re söyleyecek söz bulamıyoru­z.

■ Terör örgütlerin­in yerlerinde­n ettiği milyonlarc­a insana ev sahipliği yapan Türkiye’yi takdir etmek yerine eleştirmek asla iyi niyetle bağdaşmıyo­r. AB’nin kriterleri­ne üye ülkelerin çoğundan daha yakın hatta birçoğunda­n daha ileri bir konumda olan Türkiye’nin bu kadar hırpalanma­sına daha fazla rıza gösteremey­iz.

Toplantını­n ardından da bazı bakanlarla bir araya gelen Yıldırım, çocuk istismarın­a karşı yapılan çalışma hakkında bilgi aldı. AN.ARA

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye