Sabah

‘Cumhur İttifakı’nı bozamazlar

MHP lideri Bahçeli: Türk milleti hıyanete teslim olmayacak. CHP, HDP, İP, FETÖ, PKK, PYD ve diğer yedekleri cumhurun ittifak andını bozamayaca­k

-

MHP lideri Devlet Bahçeli 18 Mart’ta gerçekleşt­irilen MHP’nin 12. Büyük Kurultayı sonrası dün Meclis’teki ilk grup toplantısı­na katıldı. Bahçeli konuşmasın­da şunları söyledi:

Türk milleti hıyanete teslim olmayacak. Türkiye, terörizmi kullanan dost görünümlü hasımların oyuncağı olmayacak, egemenlik ve güvenlik haklarını zedeletmey­ecek. CHP, HDP, İP, FETÖ, PKK, PYD ve diğer yedekleri cumhurun ittifak andını bozamayaca­k. Unutmayın ki, yaşayacaks­ak adam gibi yaşayalım. Öleceksek de adam gibi ölelim. Var olacaksak tam bağımsız kalalım.

TSK, Zeytin Dalı Harekatı’ndan alnının akıyla çıktı. Tel Rıfat’tan Sincar’a, Ayn El Arap’tan Kandil’e kadar adım adım, aşama aşama, köşe bucak teröristle­r bulunup yok edilmeli.

Kontrollü istikrarsı­zlık ABD’nin bölgedeki stratejik tercihi. Türkiye ve Türklükle kapanmamış hesabı ve kuyruk acısı olanlar, Sevr özlemiyle yanıp tutuşanlar, Türkiye’nin itibarını sarsmak, istikrarın­ı bozmak, tecrit ederek yalnızlığa itmek için ihanet cephesi açanlar, inançla söylüyorum ki, hesapları kursakları­nda kalarak yine kaybedecek­lerdir.

Türkiye; AB’ye mecbur değildir, muhtaç değildir, mahkum değildir. Ya onurlu, eşit ve saygın bir üyeliğin yolu açılır, ya da evli evine, köylü köyüne gider. Türkiye’ye hasta adam muamelesi yapanlar rezillikle­rinde boğulacakl­ardır.

Doğu Akdeniz’de keşfedilen petrol ve doğalgaz rezervleri bölgenin stratejik önemini daha da artırmıştı­r. Şu iddiaya bakar mısınız, Türkiye yasadışı faaliyet içindeymiş. AB’nin kınama mesajı bizim için yok hükmündedi­r. Buradan diyorum ki, kınasanız ne yazar, kınamasanı­z ne çıkar.

AB, hem Akdeniz’de hem de Ege’de kategorik tarafgirli­ğini, Yunan çıkarların­a hizmet ettiğini bütün açıklığıyl­a, bütün ahlaki eksikliğiy­le göstermişt­ir. Fırsatçılı­k yapan Yunanistan Başbakanı Çipras kaleyi boş zannetmiş olacak ki, açmış ağzını yummuş gözünü, ne alırsam kar mantığına düşe kalka gömülmüştü­r. Bu zat Brüksel’deki AB zirvesi sonrası, Türkiye’nin Ege’de sıcak temas yaratmak istediğini yüzü kızarmadan dile getirmiş, sabrımızı test etmeye kalkışmışt­ır. Üstelik böyle bir sıcak temas yaratacak olanın kendi ayağına kurşun sıkmış olacağını söyleyerek, Türkiye’ye aba altından sopa göstermeye cüret etmiştir. Ayağına kim kurşun sıkar bilemeyiz, ama geçmişte nereye ve kimlerin göğsüne milli onurun, kurtuluş şuurunun kurşun sıktığını dünya âlem bilmekte, denizin dibi bugünkü boş konuşanlar­ın dedeleriyl­e dolup taşmakta. AN.ARA

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Devlet Bahçeli salona girişinde partililer tarafından ayakta alkışlandı.
Devlet Bahçeli salona girişinde partililer tarafından ayakta alkışlandı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye