Sabah

Makam odasını turiste açtı

Van’da İskele Öğretmenev­i Müdürü Öztekin, Nevruz Bayramı tatili dolayısıyl­a kente gelen ve yoğunluk nedeniyle otel ve misafirhan­elerde yer bulamayan İranlı turistler için makam odasını bile açtı

-

NEVRUZ Bayramı tatilini değerlendi­ren İranlı turistler, kentte devam eden Van Alışveriş Festivali’ni (Van Shopping Fest) fırsat bilerek bol bol alışveriş yaptı. İranlılar, otellerde yoğunluk oluşturdu. Otellerin tamamen dolduğu kentte, turistleri­n dışarıda kalmaması için Öğretmenev­i Müdürü Öztekin, makam odasını yataklar koydurarak hizmete sundu.

Öztekin, konaklama sıkıntısı yaşanmamas­ı için her türlü hizmeti sunmaya çalıştıkla­rını ifade etti. Van’da her sene 20 günlük bir yoğunluğun yaşandığın­ı anlatan Öztekin, şöyle konuştu: “Turistleri­n dışarıda kalmamalar­ı için makam odamızı onların hizmetine sunduk. Bu konuda gerekli duyarlılığ­ı gösteriyor­uz. İranlıları­n diğer illere gitmeden Van’da kalmasını sağlamaya çalışıyoru­z. Misafirper­verlik konusunda elimizden geleni yapıyoruz. 15 gündür çok büyük bir yığılma var, herkesin bu misafirler­imiz için elini taşın altına koyması gerekiyor.”

‘ÇOK MİSAFİRPER­VERSİNİZ’

İranlı turist Elham Zolghader de her yıl Nevruz Bayramı tatilini Van’da geçirdiğin­i belirterek, “Bizler Van’ı çok seviyoruz. Buraya sadece gezmek ve tatil yapmak için gelmiyoruz. Alışveriş için de geliyoruz. Doğası ve tarihi yerleriyle Van çok güzel bir şehir. Burada olduğumuz için mutluyuz” diye konuştu. Türkiye’nin çok misafirper­ver bir ülke olduğunu anlatan Rasal Azaryan da “Burada konaklama konusunda bir sıkıntı yaşamıyoru­z. İnsanları ve esnafı bu konuda çok duyarlı. Bizi evlerinde ve en iyi şekilde misafir ediyorlar. Çok memnunuz” ifadesini kullandı.

 ??  ??
 ??  ?? İranlı turistler bir yandan şehrin tarihi yerlerini gezerken bir yandan da alış veriş yapıp ekonomiye katkı sağlıyor.
İranlı turistler bir yandan şehrin tarihi yerlerini gezerken bir yandan da alış veriş yapıp ekonomiye katkı sağlıyor.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye