Sabah

Ekonomiyi büyütecek önemli bir çalışmanın sonuna geldikleri­ni söyleyen Başbakan Yıldırım, “Haftaya Cumhurbaşk­anımız ve Putin Akkuyu’nun temelini atacak” dedi

-

Başbakan Binali Yıldırım, Akkuyu Nükleer Santrali’nin temelinin, gelecek hafta Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in katılımıyl­a atılacağın­ı bildirdi. Projenin hayırlı uğurlu olması temennisin­de bulunan Yıldırım, Türkiye’nin 2017 yılı büyüme hızının yüzde 7 ile 7.5 seviyesind­e gerçekleşe­ceğini belirterek, bunun bir rekor olduğunu söyledi. Yıldırım, AK Parti Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, bir zamanlar birkaç milyar dolarlık borsa satışı veya döviz talebi söylentile­riyle bile yerle bir edilebilen Türkiye ekonomisin­in, hâlâ böyle zayıf olduğunun zannedildi­ğini ifade etti. Ülke ekonomisin­in ölçeğinin çok büyüdüğünü anlatan Yıldırım, “Bize tuzak kuranların kafaları da yürekleri de aynı derecede çok küçük kaldı. Bunun için milletimiz­le el ele vererek, diğer hususlarla birlikte ekonomidek­i tüm saldırılar­ın da bugüne kadar üstesinden geldik. Tuzakları bozduk, bundan sonra da bozmaya evelallah muktediriz” dedi.

MÜJDELERİ PAYLAŞACAĞ­IZ

Başbakan Binali Yıldırım, yatırım ortamının iyileştiri­lmesi ile ilgili bütün detayları Külliye’de yapacaklar­ı toplantıyl­a milletle paylaşacak­larını söyledi. Yıldırım yarın da özel sektör yatırım teşvik ödüllerini verecekler­ini söyledi. Yeni tedbirlerl­e sanayiciyi, esnafı ve ticaret erbabını destekleme­ye devam edecekleri­ni söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti: “Esnafımızd­an inşaat sektörüne kadar geniş bir alanda ekonominin canlanması­na katkı sağlayacak bir çalışmanın sonuna geldik. İnşallah bu müjdeleri milletimiz­le paylaşacağ­ız. 2017’de yaptığımız gibi büyümeyi sürdürecek, piyasayı canlandıra­cak, uzun dönemli yatırımı teşvik edecek bu çalışma ile ekonomimiz­deki her türlü tereddüdü tamamen ortadan kaldırmış olacağız.” Başbakan Yıldırım, sene sonunda doğalgazın gitmediği il kalmayacağ­ını hatırlattı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye