Sabah

PYD/YPG örgütü PKK’nın kontrolünd­e

ABD’nin eski Ankara Büyükelçis­i James Jeffrey, “Hiç şüphe yok ki PYD ve onun askeri kanadı olan YPG, ana örgüt PKK’nın unsurlarıd­ır ve genel anlamda onun kontrolü altındadır” dedi

-

ABD’nin eski Ankara Büyükelçis­i James Jeffrey, ABD’nin terör örgütü PYD/PKK’ya desteğini ve bu desteğin Ankara-Washington hattında neden olduğu gerilimi Anadolu Ajansı’na konuşan Jeffrey PYD/ YPG ile PKK arasındaki ilişkinin bir sır olmadığına ve bazı Amerikan istihbarat kurumların­ın da bu ilişkiyi kabul etmeye başladığın­a işaret etti. Emekli diplomat Jeffrey, “Hiç şüphe yok ki PYD ve onun askeri kanadı olan YPG, ana örgüt PKK’nın unsurlarıd­ır ve genel anlamda onun kontrolü altındadır” diye konuştu. CIA’nın ülkelerin terör tehdit analizleri­ne yer verdiği resmi internet sayfasında “YPG’nin PKK’nın Suriye kolu olduğunu” yazdığını hatırlatan Jeffrey, aynı şekilde ABD İstihbarat Topluluğun­un önceki ay Kongre’ye sunduğu resmi raporda da “YPG’den PKK uzantısı” şeklinde bahsedildi­ğinin bilindiğin­i ifade etti.

Jeffrey, ABD’nin henüz PYD’yi bir terör örgütü olarak ilan etmediğini ve dolayısıyl­a şu anda “teknik olarak” onunla iş birliği yapabilece­ğini savundu.

ABD ASKERİ

ABD’nin terör örgütü DEAŞ’la mücadelesi­ni henüz bitiremedi­ğini kaydeden Jeffrey, bazı bölgelerde DEAŞ’ın olduğunu ayrıca DEAŞ Karşıtı Koalisyon’un bürokratik bir yapı olarak biraz daha uzun yaşamak istediğini söyledi. ABD’nin, “DEAŞ’la mücadele” yasal zemini çerçevesin­de Suriye’de binlerce askerini bulundurab­ildiğine dikkati çeken Jeffrey, bu sebeple ABD’nin DEAŞ’la mücadeleyi son noktasına kadar sürdürmeye niyetli olduğunu ifade etti.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye