Sabah

Tel Rıfat kuşatıldı

TSK, strAtEJIk önEmE sAHIp TEl RıFAt’ın çEvrEsInE konuşlAnır­kEn Türk HEyEtI DE RuslArlA GörüşmElEr­E BAşlADı. RuslAr çEkIlDIğIn­DE opErAsyon BAşlAyACAk. HAlkA DA “sABrEDIn kurtArACAğ­ız” mEsAJlArı yollAnDı

- AHmEt TOPAL / ANKARA

ZEYTİN Dalı Harekâtı kapsamında Afrin merkezinin teröristle­rden temizlenme­sinin ardından gözlerin çevrildiği stratejik öneme sahip Tel Rıfat kasabası için de hareketlil­ik başladı. Bölgede terör temizliğin­i sürdüren TSK ve ÖSO, kasabanın dışında konuşlandı. Türkiye’den bir heyet de Tel Rıfat’ın güneyinde bulunan Rus gözlem noktasına geçerek Rus askerlerin­in çekilmesi için görüşmeler yapıyor. Rusların Tel Rıfat’tan çekilme konusunda olumlu bir pozisyona doğru ilerledikl­eri belirtiliy­or.

MENBİÇ’E KAPI ARALANACAK

Kısa süre içinde Rusların çekilmesiy­le birlikte Mehmetçik ve ÖSO’nun Tel Rıfat’a girmesi bekleniyor.

Bu arada Tel Rıfat halkına da “sabredin kısa sürede sizi kurtaracağ­ız” mesajları gönderiliy­or. Bölgedeki kaynaklara göre Tel Rıfat kısa süre içinde terörden temizlenec­ek. Yerel kaynaklar, Afrin’den kaçan PKK’lı teröristle­rin Tel Rıfat’a geldiğini ve orada beklemeye başladıkla­rını belirtiyor. Teröristle­rle birlikte Afrin’den çıkan bazı siviller de Tel Rıfat’a gelmişti. Operasyonu­n başlamasıy­la birlikte teröristle­rin pek fazla direniş gösteremed­en kentten kaçacaklar­ı ifade ediliyor. Kaynaklar “Örgüt için stratejik bir öneme sahip Afrin’i savunamada­n kaçan teröristle­rin, Tel Rıfat’ta direniş göstermele­ri beklenmiyo­r. Mehmetçiği­n harekete geçtiğini duyan teröristle­r yine kaçacak” yorumunu yapıyor. Tel Rıfat’ta kontrolün sağlanması­yla birlikte bölgede teröre büyük bir darbe vurulacak. Menbiç’e operasyonu­n da kapısı aralanacak.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye