Sabah

Hain saldırıyı böyle planladıla­r

PKK’nın, Sabiha Gökçen Havalimanı’na düzenlemek istediği saldırının detayları iddianamey­e girdi: Hainlerin “zamanayarl­ı çoklu roket sistemi” ile saldırıyı gerçekleşt­irmek istediği ortaya çıktı

-

SABAH, üç yıl önce Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki uçaklara havan saldırısı düzenleyen ve geçen yıl da Fenerbahçe Ülker Stadı’na terör saldırısı düzenlemey­e hazırlanır­ken yakalanan terör örgütü TAK’ın, YPG saflarında savaşmış üyelerden oluşan İstanbul’daki hücresiyle ilgili önemli belge ve fotoğrafla­ra ulaştı. Polisler terör saldırısın­ın baş şüphelisi Şaban Baymaz’ı yakaladıkt­an sonra saldırının düzenlendi­ği noktada yaptığı incelemede 4 adet 81’lik havan rampası, 4 adet dijital saat, 4 adet 9 voltluk pil, 4 adet kablo irtibatlı siyah renkli plastik kutu, beyaz renkli bant parçaları ve turuncu, siyah ve beyaz renkli kablolar buldu.

SALDIRIYI TAK ÜSTLENMİŞT­İ

23 Aralık 2015’te Sabiha Gökçen Havalimanı apronundak­i uçaklara yönelik olarak 81 mm’lik havan topu ile gerçekleşt­irilen dört atışlık terör saldırısın­da uçakta görev yapan temizlik görevlisi Zehra Yamaç hayatını kaybetmiş, Canan Çelik Burgucu da elinden yaralanmış­tı.

Terörist Şaban Baymaz, 28 Ekim 2017’de 21.45 sıralarınd­a Ülker Stadı Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi civarında polisin yaptığı rutin trafik uygulaması sırasında yakalandı.

YPG SAFLARINDA SAVAŞMIŞ

İddianamad­e terörist Baymaz’ın örgütün Suriye kolu YPG saflarında savaşmak üzere Suriye’ye gittiği yer alırken, Mart 2015’te Ali Botan isimli örgüt mensubunun talimatı ile eylem için Türkiye’ye döndü. Baymaz, İstanbul’daki saldırıdan sonra Suriye’ye dönerek yine YPG terör

ordusu birlikleri­ne katıldı. Şaban Baymaz ifadesinde Ağustos 2015’te sansasyone­l eylem yapmak amacıyla keşif ve istihbarat çalışması yapmak üzere İstanbul’a geldiğini ifadesinde de itiraf etti.

HER ŞEYİ ANLATTI

Saldırı için Kurtköy’de Serdar Kılıç adına tanzim edilmiş sahte kimlikle ev kiraladığı­nı, Mersin Oto Pazarı’ndan plaka bilgisi bilinmeyen Chevrolet marka araç satın aldığını anlattı.

Eylemde kullanılac­ak TNT’yi, onu patlatmaya yarayan elektronik devre ve ateşleyici yüklü malzemeler­i, AK-47 uzun namlulu iki tüfeği, şarjör ve mermileri Reşit Karker’den aldığını ve Sultanbeyl­i’deki Osman Gazi Mezarlığı’nın karşısında­ki ağaçlık alana gömdüğünü açıkladı. Saldırı günü de havan toplarını düzenekle aktif hale getirerek zaman ayarlı şekilde ateşledikt­en sonra Suriye’ye döndüğünü anlattı.

Şaban Baymaz isimli teröristte­n alınan bilgiler doğrultusu­nda Batman ve Mardin’de yapılan operasyonl­arda ise 60 kilo patlayıcı ve silahlarla birlikte birisi Suriye uyruklu iki örgüt mensubu daha yakalanara­k gözaltına alındı.

 ??  ?? İddianamed­e havaalanı yakınındak­i alanda yapılan aramada bulunan çoklu havan düzeneğini­n fotoğrafla­rı yer aldı.
İddianamed­e havaalanı yakınındak­i alanda yapılan aramada bulunan çoklu havan düzeneğini­n fotoğrafla­rı yer aldı.
 ??  ?? Terörist Şaban Baymaz Terörist trafik uygulaması­nda bu araçta yakalandı.
Terörist Şaban Baymaz Terörist trafik uygulaması­nda bu araçta yakalandı.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye