Sabah

Albaraka’nın hedefi 5 yılda 2 kat büyüme

2017’de yüzde 10 büyüme kaydettikl­erini aktaran Albaraka Türk Genel Müdürü Utku, “Aktiflerim­izi her yıl % 15 artırarak 5 yılda iki kat büyüme hedefliyor­uz” dedi

-

Son 4 yılda aktiflerin­i iki kattan fazla büyüterek 36.2 milyar liraya, özkaynakla­rını ise yüzde 65 artırarak 2.5 milyar liraya çıkaran Albaraka Türk, 2018-2022 dönemini kapsayan önümüzdeki 5 yılda, aktiflerin­i her yıl ortalama yüzde 15 artırarak iki katına çıkarmayı hedefliyor. Aynı dönemde her yıl ortalama yüzde 16 kredi ve yüzde 18 fon büyümesi hedefleyen banka, 2017’de 237 milyon TL olan net kârını, 2022’de 1 milyar 174 milyon liraya çıkarmayı planlıyor.

START-UP’TA BİR İLK

2017’de aktif ve özsermayel­erini yüzde 10 büyüttükle­rini ifade eden Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, bankacılık sektöründe personel ve şube azaltma polititaka­sının hakim olduğu dönemde, her iki alanda büyümeye devam ettiklerin­i söyledi. Geçen yıl net kârlarının yüzde 9’luk artışla 237 milyon TL olarak gerçekleşt­iğini hatırlatan Utku, sürdürüleb­ilir büyüme için önceliğin dijital bankacılık­ta olduğunu kaydetti.

Dünyada start-up hızlandırm­a merkezi kuran ilk katılım bankası oldukların­ın altını çizen Utku, “Start-up’ların gücüne ve dinamizmin­e inanıyoruz. Bunun için hem içeride çalışanlar­ımızı hem de dışarıda fintechler­imizi bir ekosistem içerisinde değerlendi­riyoruz” dedi.

5 ÖNEMLİ SACAYAĞI

Albaraka’nın sürdürüleb­ilir büyüme stratejisi­nin 5 yapı taşı üzerine bina edildiğini­n altını çizen Utku, şunları anlattı:

“Bize uzun dönemde en yüksek katma değer sağlayacak olan beş yapı taşını, seçkin çalışan, müşteri hizmeti, marka bilinirlil­iği, ürünler ve şirket değeri olarak belirledik. İnsanı ‘kıymet’ olarak görüyor, insan kaynağına yatırım yapıyoruz.”

 ??  ?? Melikşah Utku
Melikşah Utku

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye