Sabah

Devşirme CHP

-

Atalarımız ne güzel demiş! “Taşıma suyla değirmen dönmez” diye... CHP’nin durumu da o hesap. Her seçimde farklı siyasi partilerde­n adam buluyorlar. Genel merkezin büyük umutlarla CHP’ye monte etmeye çalıştığı devşirme adayların mayası tutmuyor. Bu sefer, parti örgütü karışıyor, seçmen genel merkezin adayına oy vermiyor, gelenler giderken CHP’yi yerden yere vuruyor.

Gelin hafızaları­nızı tazeleyeli­m... KEMAL DERVİŞ:

DSP-MHP-ANAP koalisyonu­nda Türkiye’ye kurtarıcı rolüyle getirilen sonra troykasıyl­a kendi hükümetini­n başına bela olan Kemal Derviş, CHP’ye katılınca ortalık bir anda karışıverd­i. Tam Deniz Baykal ile iktidara yürüyorlar­dı ki; platform çöktü. YAŞAR NURİ ÖZTÜRK:

2002’de CHP’nin ‘din açılımı’ kontenjanı­yla geldi. Parti içindekile­r ‘molla’ dedi. O da ‘dangalakla­r’ diye karşılık verip, istifa etti. EKMELEDDİN

İHSANOĞLU: 2014 Cumhurbaşk­anlığı seçimlerin­den bir gece önce Kemal Kılıçdaroğ­lu’na ‘vahiy!’ gelmiş gibi çatı adayı ilan edildi. Cumhurbaşk­anlığı seçimini kazanamadı, MHP’den vekil oldu. MANSUR YAVAŞ: Ülkücü kökenli Yavaş , 2014’te CHP Ankara Belediye Başkan adayı yapıldı. Adamcağızı harcadılar. Seçimde CHP teşkilatı dahi oy vermeyince o da kadrosuyla istifa etti. İHSAN ÖZKES: Muhafazaka­r kesimden oy almak için vitrine eski müftü Özkes’i koydular. Parti içinde sesler yükseldi. Özkes de CHP’yi topa tutarak bağımsızlı­ğını ilan etti.

İLHAN CİHANER: FETÖ mağduru savcıyı siyasete soktular. CHP’den kendisi rahatsız oldu, en sonunda kurultayda manifesto yayımladı.

SELİN SAYEK BÖKE:

Büyük umutlarla CHP’de ekonomi politikala­rının başına getirildi. Adı ‘Etekli Kemal Derviş’e çıktı. Cihaner’le birlikte Kemal Kılıçdaroğ­lu’na kafa tuttu. CANAN KAFTANCIOĞ­LU:

Mustafa Kemal’in askeri olmayı içine sindiremey­ip, HDP’ye yanaşınca parti kaynadı.

İsmini yazamadığı­m daha niceleri var. Peki ya CHP’de parti yönetimini­n devşirme adaylardan ağzı yandı mı derseniz...

Yanmamış olacak

ki, İstanbul Belediye Başkanlığı adaylığına Abdüllatif Şener’in, Cumhurbaşk­anlığı’na da Cem Boyner’in adı geçiyor. Duyduğuma göre, partide yoklama yapıldı. Herkes burnundan soluyor. Örgüt genel merkezin adaylarınd­an rahatsızlı­ğını açıkça belirtiyor. Anlayacağı­nız, CHP’de tarih tekerrür ediyor.

 ??  ?? DiOek GÜNGÖR S2N N2KTA
DiOek GÜNGÖR S2N N2KTA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye